Pociťujete únavu? Možno vám chýba železo!

Železo je základný minerál, ktorý v našom organizme zohráva významnú úlohu. Pomáha pri krvotvorbe, únave, prispieva k správnemu fungovaniu imunity. Keďže si ho náš organizmus nevie sám vytvoriť, získavame ho z potravy alebo dopĺňame vo forme výživových doplnkov. K ľahko stráviteľným a účinným formám patrí tzv. mikroenkapsulované železo.

Akú rolu zohráva železo v našom organizme?

Železo je najviac zastúpená látka v našom tele a je veru poriadne „vyťažená“: prispieva k správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu, k zníženiu vyčerpania a únavy a taktiež k správnej funkcii imunitného systému.

Ako sa prejavuje nedostatok železa?

Človek s nedostatkom železa je bledý, pociťuje únavu, slabosť či vyčerpanie, môže mať zvýšenú citlivosť na chlad. Nedostatok železa môže sprevádzať aj vypadávanie vlasov, lámavosť nechtov, poruchy koncentrácie a/lebo pamäti, horšia nálada či bolesti hlavy.

Ktoré skupiny ľudí sú najviac ohrozené nedostatkom železa?

Nedostatkom železa najviac trpia ženy vo fertilnom veku (18-59 rokov) a ďalej dievčatá vo veku 15 až 18 rokov, a to vzhľadom na pravidelnú stratu krvi pri menštruácii. Zvýšenú potrebu železa majú takisto tehotné a dojčiace ženy, dospievajúci a deti v období rastu, ľudia po operácii či chorobe, darcovia krvi a vegetariáni či vegáni, nakoľko železo získavame predovšetkým z mäsa.

Ako zistím, či mám dostatok železa?

Nedostatok železa sa zisťuje zo základného krvného testu, o ktorý môžete požiadať svojho všeobecného lekára. Eventuálne si môžete v lekárni zakúpiť domáci test.

Čo je to mikroenkapsulované železo? Prečo ho vie telo lepšie využiť? Prečo nespôsobuje tráviace ťažkosti?

Mikroenkapsulácia je unikátna patentovaná technológia. Skladá sa z dvoch krokov:

  1. Prvým krokom je mikronizácia, kedy sú častice sacharátu železitého mikronizované na veľkosť, ktorá zabezpečí jeho vysokú vstrebateľnosť, čo potvrdila aj klinická štúdia.
  2. Druhým krokom je enkapsulácia, kedy je sacharát železitý potiahnutý ochrannou vrstvou. Táto špeciálna ochranná vrstva bráni uvoľneniu železa a jeho kontaktu so žalúdkom, pomaly sa uvoľňuje až v dvanástorníku. Tým sa znižuje riziko tráviacich ťažkostí (napr. bolesti žalúdka, nevoľnosť, zápcha), ktoré sú bežné pri užívaní niektorých preparátov s obsahom železa.

Navyše mikroenkapsulované železo nemá železitú pachuť a vzájomne sa neovplyvňuje s čajom, kávou, mliekom ani stravou.

Mikroenkapsulované železo spolu s prírodným vitamínom C obsahuje prípravok Ferrigen®. Benefitom nového prípravku je to, že vďaka patentovanej mikroenkapsulovanej forme nedráždi tráviaci trakt a je ľahko stráviteľný. Vstrebateľnosť výrazne zvyšuje mikronizácia, ale zároveň aj pridaný prírodný vitamín C. Vďaka výbornej tolerancii a vysokej biologickej dostupnosti tak rýchlejšie dosiahnete potrebnú hladinu železa a hemoglobínu v tele.

Ferrigen

Generica | Zdroj: súkr.archív

Kapsuly Ferrigen® sa môžu užívať aj v období tehotenstva a dojčenia. Dospelým sa odporúčajú 1-2 kapsuly denne, deťom od 3 rokov 1 kapsula.

Napriek špičkovej kvalite je Ferrigen® cenovo dostupný. Doporučená cena v lekárni za balenie 30 kapsúl je 7 EUR.

Pre koho je Ferrigen® vhodný?

Pre koho je vhodný Ferrigen

Pre koho je vhodný / Generica | Zdroj: súkr.archív

danielocka

jjj i u mna to tak bolo, ale captafer mi nakopol to vstrebavanie zo stravy uplne krasne a krvny obraz jak lusk

zuzulienka9

Nedostatok zeleza sa v mojom pripade prejavil vypadavanim vlasov, unavou a bledou tvarou. Potom som sa dala na vyvazenu stravu a zacala som si davat viac potravin bohatych na zelezo ako su trebars quinoa, brokolica alebo jahnacina a ako doplnok pre lepsie vstrebavanie zeleza z potravy som si zaobstarala captafer a hladina zeleza sa mi upravila pekne prirodzene