Zdajú sa vám laserové operácie očí drahé? Pozrite sa, čo vplýva na ich cenu

Dioptrické okuliare, kontaktné šošovky či laserová operácia očí? Možností je viacero, no vybrať si tú najlepšiu nie je vždy jednoduché. A dokonca ani najlacnejšie. Naozaj je však operácia laserom taká drahá, ako sa traduje? Pozrite sa na najväčšie mýty a fakty, ktoré sa spájajú s očnou mikrochirurgiou.
laserová operácia očí

Zdroj: Pixabay.com

Zdravie, praktickosť, no v neposlednom rade aj cena. To sú tri základné faktory, ktoré rozhodujú o tom, či budeme nosiť dioptrické okuliare, kontaktné šošovky alebo či sa napokon odhodláme na laserovú operáciu očí.

Okuliare sú opakovaná investícia

Kým dioptrie a šošovky vám zrak iba skorigujú, výhodou laseru je to, že problém s očami vyrieši raz a navždy. Zaujímavosťou však je, že ľudia aj napriek tomu častejšie investujú skôr do kúpy okuliarov či šošoviek ako do samotného zákroku, pretože ho považujú za výrazne drahší.

Nie vždy je to ale tak. Podľa prieskumov vyplýva totiž za jedny multifokálne okuliare Česi a Slováci zaplatia v priemere 600 eur. Tu sa však výdavky nekončia, pretože mnohí si nové okuliare musia kvôli meniacim sa dioptriám kupovať každých 12 – 24 mesiacov. A to už naozaj nie je zanedbateľná finančná položka.

„Každé tri mesiace som okuliare menila. Striedala som troje rôznych a keďže sa mi dioptrie stále menili, každý rok som do nových rámov a dioptrických skiel dávala ďalšie a ďalšie peniaze,“ uviedla zdravotná sestra Anna, ktorá sa napokon rozhodla pre laserovú operáciu.

Doživotná záruka očnej operácie

Kým okuliare sa vám môžu raz-dva pokaziť, počas operácie ani po nej vám nič také nehrozí. Zákrok je naozaj rýchly, bezbolestný a najmä precízny, pretože laserová operácia očí využíva najmodernejšiu a najpresnejšiu medicínsku technológiu, aká je v súčasnosti na trhu. Aj to sa teda podpisuje na samotnej cene zákroku.

V cene však býva zahrnuté aj podrobné očné vyšetrenie, ktoré určí, či ste vhodným adeptom na zákrok. Tím zložený zo špecialistov určí vašu presnú diagnózu a stanoví aj to, ktorá metóda je pre vás tá najlepšia. Aj to totiž rozhoduje o cene samotného zákroku. V neposlednom rade však hrá veľkú rolu aj to, či vám budú laserom operovať iba jedno oko alebo obe.

Darujte (si) zdravý zrak

Na finálnu cenu očnej operácie vplýva aj to, akú kvalitnú výbavu, personál a teda aj celkovú zdravotnú starostlivosť tá ktorá klinika poskytuje. Najnovšie prístroje zabezpečujú nielen to, že akékoľvek riziko pri operácii prakticky neexistuje, ale vďaka ich čoraz šetrnejšiemu narábaniu s okom sa znižuje aj bolestivosť operácie či dĺžka rekonvalescencie.

Dobrou radou, ako si operáciu očí dopriať v kvalitnej očnej klinike, je vypýtať si ju ako darček. Aj vaši blízki budú radi, že vám môžu prispieť na niečo, čo zlepší vaše zdravie a celkovú kvalitu života. A rovnako tak môžete blízkeho, ktorý to potrebuje, obdarovať aj vy.

Laserovú operáciu očí treba hlavne brať ako investíciu do zdravia, pretože zrak máme len jeden. Navyše jej veľkou výhodou je to, že máte garantovanú doživotnú záruku, a tak si zdravý a ostrý zrak budete môcť užívať po celý život. A to je naozaj na nezaplatenie.


Súvisiace články:

Ako si vytvárate obraz predmetu, keď máte astigmatizmus, ďalekozrakosť alebo krátkozrakosť?