Krajšia pleť vďaka jedinému (zá)kroku: Odborníčka radí, ako to dosiahnuť

Keď sa objaví vyrážka či dve, pomôže korektor a dobre nanesený mejkap. Tie zamaskujú aj dočasné kruhy pod očami či reakciu na slnko, ale čo ak je problém na pleti trvalý? Šikovnejším riešením je nadobro sa ho zbaviť, než ho deň čo deň prácne zakrývať.
MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD.

MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD. | Zdroj: súkr.archív

Skúsená dermatovenerologička Alexandra Novotná radí, ako môže pomôcť laser.

„Nielen ženy, ale aj muži čím ďalej viac dbajú na krásu svojej pleti, nakoľko vyzerať dobre, to je jeden z kľúčov k úspechu. Aj tomu osobnému. Koža je náš najväčší orgán a je viditeľná, preto ju chce mať každý čo najviac v poriadku,“ približuje podstatu starostlivosti o vlastné telo. „Možnosti estetickej medicíny sa neustále rozširujú, preto ak sa objaví nejaký väčší problém, je vhodné poradiť sa s odborníkom. Zo skúseností viem, že sa vždy nájde riešenie,“ dodáva skúsená lekárka, ktorá vedie kliniku Esthetic.

Odstránenie jazvičiek po akné

Jazvy po akné nie sú iba záležitosťou mladých, ktorí trpeli bujarou pubertou. Toto zápalové ochorenie kože sa okrem hormonálneho dospievania objavuje aj počas akejkoľvek nerovnováhy v tele, teda v tehotenstve, pri menštruácii či hneď po narodení ako novorodenecké akné. Stopy môžu ostať natrvalo a pri pohľade do zrkadla môžu zakaždým zabolieť. Laserom sa jazvy po akné strácajú veľmi účinne.

„Jedným za najvyužívanejších zákrokov je intenzívne pulzné svetlo (IPL), pri ktorom dochádza k stimulácii lokálnej imunitnej odpovede. Znižuje sa počet zapálených vyrážok, odstraňujú sa fľaky, ktoré ostávajú po zahojení vyrážok a zároveň dochádza k vylepšeniu textúry kože a redukcii rozšírených pórov. Treba niekoľko opakovaní, no k viditeľnému zlepšeniu dochádza v priemere už dva mesiace od začiatku pravidelného ošetrovania,“ vysvetľuje obľúbená odborníčka na krásu.

Odstránenie pigmentových škvŕn

Rovnakým postupom sa dokáže pacient zbaviť aj viditeľných pigmentových škvŕn. Tmavé fľaky na tvári, krku aj dekolte vznikajú vplyvom užívania hormonálnej antikoncepcie, počas tehotenstva, vekom či pri zvýšenej hladine ženského pohlavného hormónu estrogénu, a to na miestach tela, ktoré sú prístupné slnečnému žiareniu. Intenzívne pulzné svetlo (IPL) často odstráni pigmentové škvrny jedným zákrokom, kedy stmavnú a po troch až štyroch týždňoch zmiznú.

Medzi najmodernejšie technológie pri odstraňovaní jaziev, pigmentácií i celkovom omladzovaní pokožky patrí ResurfX, teda frakčný laser.

„Je výnimočný tým, že je vhodný na všetky fototypy kože a má dvojnásobne silnejší účinok v porovnaní s bežným frakčným CO2 laserom,“ vysvetľuje MUDr. Alexandra Rozborilová. „Tým sa výrazne skracuje doba liečenia problému. Rekonvalescencia trvá len dva až tri dni a prebieha bezproblémovým hojením a s minimálnou pravdepodobnosťou vedľajších účinkov.“

Na klinike Esthetic sú slovenskými priekopníkmi v procesoch skrášľovania a laserová novinka zákrok ResurfX nie je výnimkou.

Pozitívna zmena výzoru môže človeku celkom zmeniť vnímanie seba samého i života. Znie to možno nadnesene, ale skúsenosti našich klientov to potvrdzujú. Zrazu sa cítia lepšie, viac sa usmievajú a svet sa začne usmievať na nich,“ dodáva na záver odborníčka, ktorá vo svete estetickej medicíny pôsobí viac ako dvadsať rokov.


Prečítajte si viac odborných rád MUDr. Alexandry Rozborilovej ohľadom estetickej medicíny:

Dámy, netrápte sa zbytočne: Intímna plastika je rýchla, efektívna a hlavne diskrétna

Krásna pleť v každom veku: Čo radí skúsená odborníčka?