Baby boom v nemocnici! Až 11 sestier z pôrodníckeho oddelenia je tehotných naraz

Ich úlohou je pomáhať pri narodení bábätiek, no v jednej z nemocníc v kanadskom Edmontone sa úlohy nateraz obrátili.
Baby boom v nemocnici! Až 11 sestier z pôrodníckeho oddelenia je tehotných naraz

Zdroj: Pexels.com

Na pôrodníckom oddelení v nemocnici Royal Alexandra v kanadskom Edmontone je aktuálne naraz tehotných až 11 sestier.

Jedna zo sestier MacKenzie Arnettová prezradila, že ešte pred mesiacom bolo tehotných až 14 sestričiek. Tri sa však už stali mamami.

Sestrička Arnettová pracuje v nemocnici už takmer štyri roky a hovorí, že ešte nikdy nemalo pôrodnícke oddelenie toľko tehotných žien súčasne. Najviac si pamätá tri. Situácia však pre ňu nie je ničím zvlášta.

"V uplynulom roku až dvoch sa mnohé sestričky vydali, a teraz čakajú svoje prvé dieťa, myslím, že to tak proste len vyšlo," uviedla sestrička.

Pre 11 sestričiek to bude ich prvé bábätko

Zo 14 sestričiek, ktoré boli, či stále sú tehotné, to pre 11 bude ich prvé bábätko. Podpora medzi sestričkami je vraj úžasná.

Máme vytvorený skupinový chat. Vymieňame si tu skúsenosti, či odpovede na akékoľvek otázky. Je to skvelé! Všetky tie tehotenské príznaky, o ktorých sme celé roky počúvali, ale nezažili, “povedala sestrička Arnettová.

Vedúca pôrodníckeho oddelenia v nemocnici Royal Alexandra Sharla Garnider uviedla, že v súčasnosti má okolo 100 až 120 zdravotných sestier, čo znamená, že 14 tehotných sestričiek predstavuje viac ako 10% zdravotníckeho personálu.

Našťastie dokázali predvídať materskú dovolenku a najali už 10 zamestnancov, ktorí sú vyškolení a pripravení na prevzatie úloh sestričiek, ktoré budú na materskej.

Royal Alexandra Hospital sa nachádza v severnej časti kanadského Edmontonu. V nemocnici sa každoročne narodí viac ako 7 500 detí.


Prečítajte si tiež:

Plačúcim bábätkom netraste! Môžete mu spôsobiť doživotné zdravotné komplikácie

Bábätku zmenšili obrovský nádor ešte v tele matky