Revolúcia v rámci zdravia a krásy – stačí k tomu len spánok a hodvábna obliečka

Prvýkrát sa objavil už v starovekej Číne a tisícky rokov zohrával významnú úlohu v kultúre a hospodárstve. Hodváb bol vždy považovaný za luxus a jednu z najdôležitejších komodít sveta. Prešlo mnoho rokov a hodnota hodvábu sa vôbec nezmenila. Naopak, rokmi vývoja, testovania a vedeckých poznatkov sa jeho kvalita znásobila a jeho benefity si môžeme užívať už aj u nás doma. V súčasnosti je investícia do hodvábnej obliečky niečím, čo sa vám mnohonásobne vráti. Prečo by ste si teda mali zaobstarať hodvábnu obliečku?

Výhody hodvábnej obliečky

1. Obliečka vyrobená zo 100% morušového hodvábu chráni vašu pleť a pomáha predchádzať tvorbe vrások.

Vedeli ste, že skúsení dermatológovia z vás vedia už na prvý pohľad vyčítať, v akej polohe spíte, ba dokonca aj na ktorom boku?

Je to vďaka takzvaným „sleep lines“, ktoré sú na rozdiel od vrások spôsobených prirodzeným stárnutím, výsledkom dlhodobého mechanického poškodenia, ktoré ste si spôsobili počas spánku. Môžete si ich všimnúť najmä na lícach, čele, očnom okolí, ale aj na celkovej periférií tváre. Strana tváre, na ktorej spíte, môže vyzerať viac ovisnutá. Dá sa tomu predísť výberom vhodnej obliečky na spanie. Ak ležíte na vankúši, vytvárate tým tlak proti nemu.

Nevhodné materiály na vás pôsobia nepríjemným tlakom, otláčajú sa na vašu pokožku. Svojim drsnejším povrchom spôsobujú jemné mikro-poškodenia a všetky tieto faktory sú dôvodom vzniku „sleep lines“.

vrasky vs sleep lines

Na obrázku sú vyznačené vrásky získané starnutím (zelenou) a tzv. sleep lines (červené) | Zdroj: SHIPLEY, Holly. Aging Lines Vs. Sleeping Lines. In: Drryangreene.com

Štúdie ukazujú, že hodvábne obliečky sú na rozdiel od iných materiálov perfektnou voľbou pre našu pokožku. Hladké proteínové vlákna hodvábu nespôsobujú na koži žiadne nepríjemné otláčanie, trenie alebo iné mikropoškodenia. Kým pri iných textíliách je tento tlak vyvíjaný oproti drsným materiálom, kĺzavý povrch hodvábnych vlákien len kopíruje štruktúru pokožky a výrazne redukuje „sleep lines“.

Sleep lines

Sleep lines - vrásky spôsobené výsledkom dlhodobého mechanického poškodenia počas spánku | Zdroj: SHIPLEY, Holly. Aging Lines Vs. Sleeping Lines. In: Drryangreene.com

2. Hodvábna návliečka zvyšuje účinok vašich kozmetických prípravkov

Sme zvyknutí toho urobiť toľko pre našu pleť aby každé ráno vyzerala skvelo a zdravo. Poličky sú preplnené desiatkami výrobkov na skrášlenie, rôznych anti-aging krémov a iných zázrakov.

Hodváb ako jediný pomáha udržiavať všetky produkty, nanesené večer pred spaním, vo vašej pleti. Nevstrebáva do seba rôzne séra a nepohlcuje vlhkosť tak ako iné obliečky, čím zvyšuje efektivitu večernej starostlivosti o pleť. To znamená, že večerné rituály ostanú po celú noc v pokožke, nie vstrebané vo vašom vankúši.

3. Hodváb sa perfektne postará o vaše vlasy

Hodváb blahodárne pôsobí aj na vaše vlasy. Pomáha predchádzať rozštiepeným končekom, pretože vlasy sa po hodvábe kĺžu nie šúchajú. Aj keď je hodváb vhodný na všetky typy vlasov, ocenia ho najmä kučeravé, elektrizujúce vlasy alebo vlasy so sklonom k zauzľovaniu. Rovnako ako pri pleti, aj pri vlasoch vám pomáha udržiavať hydratáciu vlasového vlákna. Nemusíte sa báť ani elektrizovania vlasov. Keďže elektróny na hodvábe majú záporný náboj, jadro kladný a ten je prirodzene antistatický.

Vlasy po spánku na bežnej obliečke a na obliečke z morušového hodvábu

Porovnanie: Vlasy po spánku na bežnej obliečke a na obliečke z morušového hodvábu | Zdroj: Dreamlove.sk

4. Prírodný materiál s benefitmi pre alergikov

Hodváb je 100% prírodný, ekologický, trváci materiál prirodzene bez zápachu. Zároveň prináša určité hypoalergénne vlastnosti voči roztočom, plesniam, kvasinkám a mnohým iným alergénom. Spanie na hodvábnej obliečke vám môže priniesť úľavu nielen od upchatého nosa, ale aj začervenaných očí.

5. Hodváb pre vás vytvára ideálne podmienky počas spánku

Kvalitný nočný spánok je pre pleť a telo nesmierne dôležitý. Je to čas, kedy je telo schopné regenerácie. Počas spánku sa pokožka prekrvuje, prebieha syntéza kolagénu a takisto sa opravujú poškodenia vplyvom UV žiarenia atď.. Keďže v noci prebiehajú v našom tele takto zložité procesy, je dôležite vytvoriť čo najvhodnejšie podmienky na spanie.

Hodváb sa v posledných rokoch ukazuje ako jeden z najvhodnejších, najkvalitnejších a najodporúčanejších materiálov na spanie s množstvom výhod a žiadnymi negatívnymi účinkami. Nemusíte sa báť. V zime vás naopak tento príjemný materiál zahreje presne tak, ako potrebujete – podľa vašej telesnej teploty a zároveň sa nikdy nebudete prehrievať.

6. Hodváb vás príjemne ochladí a zlepší kvalitu pleti

Ak máte citlivú pokožku alebo sa v noci potíte, rozhodne siahnite po hodvábnej obliečke. Tá vás vďaka termoregulačným vlastnostiam v noci ochladzuje a obmedzuje potenie tváre. Navyše ide o vzdušný materiál, ktorý umožňuje pokožke celú noc dýchať.

Ak hodváb, tak 100% morušový-„mulberry“

Ak by ste sa rozhodli si takúto obliečku na vankúš zaobstarať, rozhodne siahnite po morušovom alebo inak nazývanom mulberry hodvábe.

Mulberry hodváb je považovaný za hodváb najvyššej kvality. Produkty z morušového hodvábu patria medzi najtrvácnejšie a najluxusnejšie hodvábne textílie. Vlákna mulberry hodvábu sú ešte o niečo jemnejšie a rafinovanejšie ako pri obyčajnom hodvábe. Obyčajný hodváb môže obsahovať nečistoty, ktoré vznikajú ako vedľajší produkt pri výrobe. Práve pre doladenie týchto nedostatkov bol rokmi vyvíjaný morušový hodváb, ktorý je 100% čistý a prírodný. Tento zdraviu prospešný bio-materiál má zároveň aj dlhú životnosť.

Obliečky z morušového hodvábu

Obliečky z morušového hodvábu | Zdroj: Dreamlove.sk

Na záver by sme vás chceli upozorniť, že pri výbere hodvábnych produktov vždy kupujte 100% morušový hodváb. Nižšie percento hodvábu by znamenalo prímes iných látok, ktoré by znižovali hodnotu produktov. Nedajte sa pomýliť ani saténom, ktorý je umelou napodobeninou hodvábu bez akýchkoľvek vlastností hodvábu. Kvalita hodvábu sa meria hrúbkou vlákna s označením momme. Čím tenšie vlákno, tým nižšia hodnota momme. Za kvalitné vlákna používané pri výrobe morušových hodvábnych obliečok sa označujú tie s hrúbkou od 19- 22 momme.

Hľadajte označenie: 100% morušový hodváb – 22 momme v autorizovaných predajniach, alebo skúste priamo overený e-shop dreamlove.sk, kde nájdete kvalitné, testované, luxusné produkty plné benefitov z morušového hodvábu.


Súvisiaca téma:

Benefity spánku, o ktorých ste možno netušili