Víchrica opäť pustošila Slovensko: polícia hlási prepadnutú cestu, aj betónové stĺpy na ceste!

Slovensko zasiahla už tretia kalamita za posledné tri týždne!
víchrica na Slovensku

Polícia SR | Zdroj: Facebook.com

Silná nočná víchrica spôsobila na území Slovenska opäť problémy. Obyvatelia stredného Slovenska zažilu už tretiu energetickú kalamitu za posledné tri týždne. Bez elektrickej energie sa ocitlo viac ako 23.000 odberných miest.

V dôsledku extrémne silného nočného vetra na mnohých miestach Slovenska popadali stromy. Polícia SR dnes na svojom facebooku upozornila aj na prepadnutú cestu.

Upozorňujeme vodičov, že cesta 1/10 Bytča smer Makov sa 100 metrov pred vrcholom stúpania k reštaurácii Melocík, prepadla v dĺžke 5 metrov a zasahuje celý jeden jazdný pruh. Žiadame vodičov o zvýšenú pozornosť pri prejazde týmto úsekom, upozorňuje polícia.

Úplne neprejazdná je aj cesta III/2035 Lutiše - Radôstka, kde sú na ceste spadnuté 4 betónové stĺpy v úseku 100 metrov. Na mieste je hliadka polície a usmerňuje dopravu.

Neprejazdný je aj horský priechod Čertovica pre kamiónovú dopravu nad 10 metrov. V dôsledku silného vetra a trvalého dažďa sú na cestách v Žilinskom kraji viaceré spadnuté stromy.

Rozvodnená rieka Poprad okolo polnoci strhla nové dočasné premostenie vedúce do Lopušnej doliny vo Vysokých Tatrách. Vyhlásená je mimoriadna situácia.

Pre všetkých 8 krajov Slovenska vydal na dnes SHMÚ výstrahy 1. a 2. stupňa pred silným vetrom, snehovými jazykmi a závejmi. Výstrahy trvajú do 12:00.

Na utorok 25.2.2020 sú zatiaľ vydané meteorologické výstrahy pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. SHMÚ varuje pred silným vetrom na horách.

Streda 26.2.2020 je zatiaľ bez výstrah pre celé územie SR.


Prečítajte si aj:

Víchrica Sabine zabila matku s dieťatom!

Ako sa správať pri silnom vetre?