Pacientku vyškrtli zo zoznamu čakateľov na transplantáciu kvôli veľkému množstvu alkoholu v moči, mysleli, že skrýva závislosť. Žena však trpí záhadným ochorením!

61- ročná pacientka, ktorá sa lieči na cukrovku a cirhózu pečene, má v moči veľké množstvo alkoholu napriek tomu, že ho vôbec nepije.
Žena má v moči veľkému množstvu alkoholu, aj keď vôbec nepije

zdroj: pxfuel.com

V močovom mechúre ženy objavili kvasinky zodpovedné za alkohol v moči

Lekári v americkom Pittsburghu pri vyšetreniach zistili, že 61- ročná žena, ktorá sa lieči na cukrovku a cirhózu pečene, má v moči veľké množstvo alkoholu napriek tomu, že ho vôbec nepije.

Ženu lekári spočiatku podozrievali, že sa nechce priznať k alkoholovej závislosti. To bolo aj dôvodom, že ju stiahli zo zoznamu čakateľov na transplantáciu pečene, ktorú mala v zlom stave.

Pri vyšetreniach však v močovom mechúre ženy objavili kvasinky zodpovedné za množstvo alkoholu v moči, a vysvitlo, že pacientka trpí doteraz nezaznamenaným ochorením močového mechúra.

V jej tele dochádza k fermentácii (kvaseniu), ktorú poznáme napríklad aj z procesu výroby piva. Kvasinky pri ňom premieňajú cukor na alkohol a oxid uhličitý.

Kvasinky, ktoré produkuje telo každého človeka, sa z neznámeho dôvodu začali hromadiť práve v močovom mechúre ženy.

Medicína síce už pozná podobné prípady ochorenia nazvaného Auto-brewery syndrome alebo „Syndróm sebaopitia", tento prípad je však zvláštny tým, že krv pacientky žiadny alkohol neobsahuje, nachádza sa iba v jej moči.

Ako píše odborný portál Annals of Internal Medicine Auto-brewery syndrome alebo „Syndróm sebaopitia" , je zriedkavý zdravotný stav, pri ktorom intoxikačné množstvá etanolu produkujú špecifické druhy kvasiniek alebo baktérií fermentáciou v tráviacom systéme.


Prečítajte si tiež:

Riziko infekcie močových ciest po sexe!

Vyliečte si zápal močových ciest prírodnou cestou!