Vyliečte si zápal močových ciest prírodnou cestou

Zápal močových ciest je nepríjemný problém, postihujúci najmä ženy. Liečbu treba riešiť čím skôr. Hlavnými príznakmi zápalu močových ciest sú pálenie a rezanie pri močení, časté nutkanie, bolesť v podbrušku, prítomnosť krvi v moči, teplota, celková únava.

Ako liečiť zápal močových ciest?

Zápal močových ciest si môžete najmä v počiatočných štádiách vyliečiť aj pomocou prírodných látok. Základom je brusnica. Ide totiž o prírodný liek, ktorý je určený na podporu zdravia močových ciest a teda nepriamo aj na podporu pohlavného života.


Prečítajte si tiež:

Prečo zápal močových ciest postihuje najmä ženy?


Brusnice

Brusnica má silné močopudné účinky. Takisto pomáha pri infekciách a zápaloch močových ciest. Ako prevencia sa používa aj pri úniku moču. Brusnice prispievajú aj ku zdravému fungovaniu srdca a ciev, majú preventívny účinok voči kardiovaskulárnym problémom. Nesmieme zabudnúť ani na ich vplyv na trávenie, a podporu tvorby žlče.

Brusnice sú veľmi bohaté na rôzne látky. Možno v nich nájsť minerály, kyseliny a iné nutričné látky.

Proantokyanidíny

Vďaka týmto látkam má brusnica svoju typickú chuť. V plodoch brusnice sa nachádza najúčinnejší typ, proantokyanidín A, ktorý patrí medzi bioaktívne látky so silným antiadhéznym efektom. Vďaka nemu pôsobí proti usadeniu baktérií na stenu močových ciest.

Kyseliny

Spomedzi viacerých kyselín, obsiahnutých v brusnici, sú najdôležitejšie omega kyseliny, konkrétne omega-3 a omega-6 kyseliny, kyselina pantoténová a kyselina listová. Posledná je dôležitá pre krvný obeh a tvorbu červených krviniek.

Vitamíny

Brusnica má napríklad antioxidačné a protektívne účinky. Najviac sa tu nachádza vitamín C, potom nasledujú vitamín E, vitamíny skupiny B, vitamín K a vitamín A.

Minerály

Brusnice sú bohaté najmä na draslík, fosfor, horčík, vápnik, zinok, sodík, selén, mangán alebo železo. Viacero týchto látok pomáha srdcu, cievam, tráveniu, metabolizmu i nervovému systému.

Tekutiny

Najlepším liekom je príjem tekutín. Pitie urologických čajových zmesí zabezpečuje prečistenie močových ciest a odplavenie baktérii.

Ak brusnice ani čaje nepomáhajú, prípadne máte horšie príznaky, je potrebné navštíviť lekára!


Prečítajte si aj tento článok o brusniciach:

Brusnica - superpotravina, ktorá pomôže pri zápale močových ciest

KoloidSilverCo

Ponúkame koloidné striebro najvyššej kvatity, vyrobené z 99.999% čistého striebra. Ponúkame 10ppm a 20ppm za dobru cenu. Bližšie info na našej stránke -odkaz odstránený- , kde si môžte vybrat rôzne produkty pre zdravie, krásu a vitalitu.