Môžu vaše dieťa poslať domov z vyučovania, ak bolo na miestach nákazy koronavírusom? Ministerstvo školstva vydalo usmernenie pre školy

Rovnaký postup platí aj pre zamestnancov rezortu školstva, v materských školách je to na zvážení riaditeľa po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa.
žiaci v škole a koronavírus

zdroj: needpix.xom

Žiaka nemôže škola vylúčiť z vyučovania iba preto, že bol v oblastiach, kde sa vyskytoval koronavírus. Vyplýva to z nariadenia Ministerstva školstva.

Pokiaľ sa u detí a žiakov neobjavia klinické príznaky respiračného ochorenia, nie je dôvod ich obmedzovať. Zároveň je potrebné apelovať na rodičov, aby neposielali do školy dieťa s príznakmi ochorenia,“ uviedlo ministerstvo.

Takýto postup platí aj pre zamestnancov rezortu školstva, v materských školách je to na zvážení riaditeľa po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa.

V súčasnej dobe ministerstvo neodporúča organizovanie akýchkoľvek výletov či exkurzií do oblastí, kde bol potvrdený nový koronavírus.

Pre školy, študentské domovy a internáty ministerstvo odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia.

Celosvetovo je novým koronavírusom, spôsobujúcim ochorenie COVID-19, nakazených vyše 82-tisíc ľudí, viac ako 2 700 pacientov zomrelo.

Veľká väčšina obetí aj nakazených pochádza z Číny. Na Slovensku sa prítomnosť koronavírusu zatiaľ nepotvrdila.


Súvisiace články:

Takto sa Slovensko pripravuje na možnú epidémiu koronavírusu!

Liek na koronavírus začali testovať na pacientoch!