Fotografovi sa podarilo zachytiť jedinečný okamih: Bábätko ihneď po narodení venovalo lekárom tento veľavravný pohľad

Bábätko, menom Isabela Pereira de Jesus, ktorá sa narodila 13. februára 2020 v Rio de Janeiro v Brazílii, venovala lekárom, dlhý, veľavravný pohľad, hneď po tom, ako ju vytiahli z maminho bruška.
Isabella venovala lekárom, dlhý, veľavravný pohľad, hneď po tom, ako ju vytiahli z maminho bruška.

Rodrigo Kunstmann | Zdroj: Facebook.com

Iba niekoľko sekúnd po narodení venovala malá Isabela lekárom výraz „hodný meme“, na ktorý môže byť jej mama hrdá.

Fotografovi sa podarilo zachytil jedinečný okamih. Bábätko, menom Isabela Pereira de Jesus, ktorá sa narodila 13. februára 2020 v Rio de Janeiro v Brazílii, venovala lekárom, dlhý veľavravný pohľad, hneď po tom, ako ju vytiahli z maminho bruška.

Fotograf, ktorého si rodičia malej Isabely najali, aby zaznamenal okamih, keď vstúpila na tento svet, zdieľal fotografiu na Facebooku s vtipným popisom: „Dnes je deň môjho narodenia a ja nemám ani oblečenie vhodné na túto príležitosť!“

Fotografia sa okamžite szala virálnou a získala množstvo zdieľaní.

"Otvorila oči doširoka a vôbec neplakala, urobila "drsný výraz", jej mama ju pobozkala a začala plakať až po tom, čo prestrihli pupočnú šnúru," opísal momenty na pôrodnej sále fotograf.

Po podstúpení cisárskeho rezu si Izabelina matka síce prvý výraz svojej dcéry, ktorý trval iba niekoľko sekúnd, nepamätala, keď však videla fotografiu, skonštatovala, že „jej dcéra sa narodila ako pripravený meme obrázok.“

Výraz smiechu a plaču sa u detí vyvinie ešte pred narodením

Vedci sa už predtým zaoberali otázkou, či sa u detí vyvinú výrazy tváre skôr, ako sa narodia. Zistili, že dva výrazy tváre (skôr konfigurácie svalov než emócie), konkrétne smiech a plač, sa dajú u plodov rozlíšiť okolo 34. až 35. týždňa tehotenstva.

V posledných desaťročiach sa však viac uvažovalo o tom, ako novorodenci reagujú na nové tváre, ktoré vidia. Už hodiny po narodení preukázali bábätká schopnosť rozlišovať medzi tvárou svojej matky a tvárou cudzinca.

Vo veku 5 rokov majú deti schopnosť rozpoznávať a označovať výrazy tváre takmer na rovnakej úrovni ako väčšina dospelých. Aj keď je malá Isabela od tohto veku ešte ďaleko, jej rodičia sa na jej „drsný výraz“ už určite tešia.


Mohlo by vás zaujímať:

Toto video ženy tesne po pôrode na Oscaroch zakázali! Aj vám sa zdá nevhodné?

Svetový unikát! Snímka z magnetickej rezonancie mamy a jej bábätka zachytáva niečo výnimočne krásne!