101-ročný starček z Talianska prežil pandémiu španielskej chrípky, vojny a nedávno porazil aj ochorenie COVID-19!

Taliansko naďalej zápasí s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2, no predsa sa objavujú aj správy, ktoré zahrejú pri srdci. 101-ročný muž z Rimini bol minulý týždeň prepustený z nemocnice, po tom ako porazil respiračné ochorenie COVID-19.
101-ročný starček  z Talianska, ktorý sa narodil počas pandémie španielskej chrípky, sa nedávno vyliečil z ochorenia COVID-19!

zdroj: pixnio.com

101-ročný “pán P“ z talianskeho Rimini sa narodili počas pandémie španielskej chrípky, ktorá svet zasiahla v rokoch 1918 až 1919, a zabila 50 miliónov ľudí.

Po pozitívnom teste na ochorenie COVID-19 bol “pán P“ liečený v nemocnici Infermi v Rimini, a zdravotnícky personálo urobil všetko pre jeho uzdravenie.

Minulú stredu si starčeka jeho rodina priviezla domov a poskytla v týchto temných časoch celému svetu „posolstvo nádeje“.

"Pán P videl všetko, vojnu, hlad, bolesť, pokrok, krízu, aja vzkriesenie. Po prekonaní 100-ročnej bariéry mu osud dal túto novú výzvu, neviditeľnú a hroznú zároveň. A on to dokázal. Dokázal, že aj v 101 rokoch musí byť jeho budúcnosť ešte prepísaná, “ uviedla starostka talianskeho Rimini Gloria Lisi vo vyhlásení pre miestne noviny Rimini Today.

Nie je jediným seniorom, ktorý porazil koronavírus

Koronavírusom SASR-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19 , môžu byť infikovaní ľudia všetkých vekových kategórií. U starších ľudí, a u tých, ktorí majú aj iné zdravotné problémy (napríklad vysoký krvný tlak, srdcové problémy alebo cukrovku), sa však s väčšou pravdepodobnosťou vyvinú aj vážnejšie príznaky, a priebeh ich ochorenia býva ťažší.

Minulý týždeň Národný zdravotnícky inštitút v Taliansku informoval, že 85,6% ľudí, ktorí podľahli ochoreniu COVID-19, bolo vo veku nad 70 rokov.

"Pán P" nie je jediným seniorom, ktorý sa vyliečil z ochorenia COVID-19. V Modene sa 95-ročná Emilia Romagna stala prvou osobou, ktorá porazila COVID-19 v provincii.

V Číne porazila koronavírus aj 103-ročná Zhang Guangfen , hospitalizovaná bola v nemocnici vo Wu-chane.


Prečítajte si aj:

Video ukazuje, ako rýchlo a agresívne dokáže COVID-19 ničiť pľúca!

Prečo COVID-19 postihuje viac mužov ako ženy?