Aktuality, ktoré ovládli 14. týždeň: Dávka pozitívnych správ ohľadom liečby koronavírusu

Pozitívnych správ nikdy nie je dosť. To platí obzvlášť v prípade koronavírusu. Prečítajte si 3 pozitívne správy ohľadom liečby ochorenia COVID-19, ktoré nás počas uplynulého týždňa povzbudili.
Aktuality, ktoré ovládli týždeň

Zdroj: súkr.archív

1. Český liek na koronavírus zabral pacientovi

Českému pacientovi, ktorý bol vo vážnom stave, lekári nasadili experimentálny liek remdesivir. Pacientovi sa po podaní lienku zlepšil zdravotný stav.

Viac sa dočítate v správe: Experimentálny liek na koronavírus v Česku zabral! Stav pacienta, ktorý bol v kritickom stave, sa výrazne zlepšil

2. Vyliečil sa z koronavírusu, prežil španielsku chrípku a vojnu ... tento 101-ročný starček je poriadny bojovník

101-ročný starček  z Talianska, ktorý sa narodil počas pandémie španielskej chrípky, sa nedávno vyliečil z ochorenia COVID-19!

zdroj: pixnio.com

101-ročný starček z Talianska má poriadne tuhý korienok. Popasoval sa s koronavírusom a vyhral. Minulú stredu si vyliečeného starčeka odviezla rodina z nemocnice v Rimini domov.

Viac sa dočítate v správe: 101-ročný starček z Talianska prežil pandémiu španielskej chrípky, vojny a nedávno porazil aj ochorenie COVID-19!

3. Krv vyliečených z koronavírusu by mohla pomôcť chorým pacientom

Krvná plazma v boji proti koronavírusu

Zdroj: Flickr.com

Krvná plazma sa používa v boji proti rakovine, teraz sa skúša jej využitie v boji s ochorením COVID-19.Krv vyliečených pacientov totiž obsahuje potrebné protilátky.

Viac sa dočítate v správe: Transfúzia krvnej plazmy sa v boji s COVID-19 javí nádejne. Krv od tých, ktorí už koronavírus prekonali a vyliečili sa, by mohla pomôcť chorým