Indický pár pomenoval deti Covid a Corona! Mená majú odľahčiť od strachu, ktorý sa s týmito slovami teraz spája

Pár z indického Rajpuru sa pri výbere mien pre svoje deti inšpiroval súčasnou pandémiou koronavírusu.
Indický pár pomenoval deti Covid a Corona!

Zdroj: Pixabay.com

Rodičia Vinay a Preeti Vermovci pomenovali svojho novonarodeného syna Covid a dcéru Corona. Menami chceli odľahčiť strach, ktorý sa s týmito slovami teraz spája.

Mená detí im ďalej majú pripomínať všetky ťažkosti, ktoré prekonali počas karantény, ktorá je v Indii kvôli pandémii koronavírusu. Rodičia uviedli, že zvážia neskoršie premenovanie detí.

Dvojčatá Covid a Corona sa narodila skoro ráno 27. marca cisárskym rezom v pôrodnici Doctor Bhim Rao Ambedkar Memorial Hospital v Rajpur v centrálnom indickom štáte Čhattísgarh.

"Pôrod prebehol po tom, čo sme prekonali niekoľko ťažkostí, a tak sme, ja a môj manžel, chceli, aby bol tento deň nezabudnuteľný. Iste, koronavírus je nebezpečný a ohrozuje životy, ale jeho rozšírenie donútilo ľudí sústrediť sa na správnu hygienu a vštepiť si nové dobré návyky. Tak nás napadla tieto mená, " uviedla 27-ročná matka detí Preeti Vermová.

Novorodenci Covid a Corona vážili 2,9 a 2,7 kilogramu a tlačový hovorca nemocnice Shubhra Singh uviedol, že matka s bábätkamiuž bola pred nedávnom prepustená z nemocnice, a všetci sú v dobrej kondícii.

V Indii platia tvrdé karanténne opatrenia, premiér Narendra Modi vyhlásil 25. marca v krajine trojtýždňový zákaz vychádzania.


Prečítajte si aj:

Pôrod počas pandémie koronavírusu na Slovensku: bez epidurálky a prítomnosti otecka?

Platia nové opatrenia súvisiace s povinnou karanténou! Pozrite si ich súhrn