Známa speváčka priznala, že bojuje s príznakmi skorej menopauzy, a pritom dojčí svoje tretie dieťa. Týchto 6 symptómov predčasnej menopauzy neignorujte!

Speváčka Alanis Morissette prezradila, že osem mesiacov po narodení jej tretieho dieťaťa, zažíva hormonálne búrky a bojuje s príznakmi skorej menopauzy.
Alanis Morissette tretíkrát mamou v 45-ke

Zdroj: Instagram.com

45-ročná speváčka Alanis Morisette porodila svoje tretie dieťa, syna menom Winter, pred 8.mesiacmi. S manželom majú aj 9-ročného syna Evera a 3-ročného Onyxa.

Alanis už v minulosti otvorene priznala, že po narodení jej starších detí, trpela popôrodnou depresiou. Po narodení dcérky však zistila, že krátke časy oddychu osamote jej pomáhajú vyrovnať sa z výkyvmi hormónov.

"Svojej rodine jednoducho poviem, ak mame nedoprajete šesť minút osamote, mamička bude zlá. Potrebujem len ticho. Skryjem sa v kúpeľni alebo na chodbe, “ vysvetlila speváčka.

8 mesiacov po narodení jej tretieho dieťata bojuje speváčka Alanis Morissette aj s príznakmi predčasnej menopauzy-perimenopauzy, píše portál Mirror.

6 kľúčových príznakov perimenopauzy

  • Návaly tepla- zažíva 75 až 80% žien. Vedci neprišli na presnú príčinu tohto príznaku, no predpokladá sa, že ho má za následok pokles estrogénu, ktorý rozhodí váš vnútorný termostat.

  • Zmeny nálad- návaly hnevu sú považované za jeden z úplne prvých príznakov perimenopauzy a môžu sa objaviť ešte pred vynechávaním menštruačného cyklu.

  • Nepravidelná menštruácia- vaša ovulácia začne byť nestála, menštruácia sa bude postupne skracovať. Krvácanie však bude silné a môže byť sprevádzané nepríjemnými kŕčami.

  • Nízke libido- vaša chuť na sex sa môže zmeniť, no ak ste mali zdravý apetít pred perimenopauzou, s najväčšou pravdepodobnosťou vám zostane aj počas a po nej.

  • Suchá vagína - nízka hladina estrogénu spôsobuje, že tkanivo v oblasti vagíny stráca lubrigáciu a elasticitu, čo môže viesť k bolestivému sexu. Tiež môžete byť náchylnejšie k močovým a vaginálnym infekciám.

  • Problémy s pamäťou - 60% žien v perimenopauze zažíva krátkodobé straty pamäte, strácajú schopnosť efektívne sa učiť a majú tažkosti so sústredením.


Mohlo by vás zaujímať:

Tehotnú moderátorku Judínyovú krituzujú kvôli veku. Toto je názor vedy a odborníkov na tehotenstvo po 35-tke!

9 najväčších mýtov o menopauze