9-ročná školáčka šije ochranné odevy pre zdravotníkov! Vyrobila ich už 130 a darovala nemocniciam v okolí

Školáčka, ktorá sa naučila šiť už v piatich rokov, dokáže denne vyrobiť štyri funkčné ochranné odevy pre zdravotníckych pracovníkov v Kuala Pilah.
9-ročná školáčka šije ochranné odevy pre zdravotníkov!

Zdroj: Facebook.com

Ochranné odevy šije medzi hrami a online vyučovaním

Pre deväťročnú malajzijskú školáčku bolo ťažké pochopiť, čo nový koronavírus SARS-CoV-2 spôsobuje, vedela však, že je nebezpečný.

Keď sa Nur Afia Qistina Zamzuri dozvedela, že miestna nemocnica hľadá ľudí na šitie ochranných pomôcok, okamžite sa prihlásila.

Školáčka, ktorá sa naučila šiť už v piatich rokov, dokáže denne vyrobiť štyri funkčné ochranné odevy pre zdravotníckych pracovníkov v Kuala Pilah.

Svoju dobrovoľnú domácu úlohu pri šijacom stroji zvláda medzi hrami a navštevovaním online vyučovania, keďže školy v Malajzii sú tiež zatvorené.

Mama malej školáčka tvrdí, že jej dcéra sa stala viac motivovanou po tom, čo videla fotografie zdravotníckych pracovníkov, ktorí nosili obleky, ktoré ušila.

Povedala mi: Mami, myslím, že nemám prácu v škole, takže chcem viac šiť, “ hovorí matka dievčatka.

Od začiatku marca vyrobilo šikovné dievčatko Nur Afia už 130 ochranných odevov pre dve nemocnice v okolí.

Dievčatko darovalo 130 ochranných odevov nemocniciam

Zdroj: Facebook.com

Malajzia, ktorá mala do polovice apríla najvyšší počet prípadov koronavírusu v juhovýchodnej Ázii, zaznamenala viac ako 6 600 prípadov vrátane viac ako 100 úmrtí.

V krajine platia obmedzenia pohybu obyvateľov od 18. marca, hoci niektoré obmedzenia boli zmiernené začiatkom tohto mesiaca.


Mohlo by vás zaujímať:

Záhadné ochorenie detí znepokojuje New York. Pripomína Kawasakiho syndróm, no deti majú v krvi protilátky proti koronavírusu!

Táto 105-ročná prababička prežila rakovinu a nedávno porazila aj COVID-19!