Pozitívne správy 20. týždňa: Vyhral boj o život a prekonal COVID-19, vďaka riskantnému rozhodnutiu lekárov, malá školáčka šije ochranné obleky pre zdravotníkov

Pozitívnych správ nie je nikdy dosť, preto vám ich pripravujeme každý týždeň. Prečítajte si súhrn tých, ktoré vás zaujali najviac.
Týždenný prehľad pozitívnych správ

Zdroj: súkr.archív

1. Iba 9-ročná školáčka šije ochranné obleky pre zdravotníkov

Šiť sa naučila už keď mala 5 rokov. Keď sa dozvedela, že v blízkej nemocnici hľadajú ľudí, ktorí by im ušili obleky, neváhala a hneď sa prihlásila ako dobrovoľníčka.

Viac sa dočítate v čláku: 9-ročná školáčka šije ochranné odevy pre zdravotníkov! Vyrobila ich už 130 a darovala nemocniciam v okolí

2. Pacientovi v kritickom stave zabrala riskantná ECMO liečba

Muž vďaka tejto liečbe prekonal koronavírus, a tak patrí medzi približne 10-tich vyliečených pacientov na celom svete.

Viac sa dočítate v čláku: Pacient s COVID-19 bojoval o život, napojený na pľúcnom ventilátore. Prežil vďaka zriedkavej liečbe, ktorú lekári zvolili ako poslednú možnosť!

3. Na detských ihriskách opäť uvidíme deti. Po karanténe sa opäť otvoria

Stále však treba dodržiavať hygienu, ako aj nosiť rúška. Prečítajte si zásady, ktoré treba dodržiavať na detských ihriskách počas pandémie.

Viac sa dočítate v čláku: Detské ihriská a pieskoviská sú znovu otvorené. Rodičia, na toto si dávajte počas pandémie pozor!


Ďalšie pozitívne správy zo Slovenska, počet vyliečených ľudí z koronavírusu, ale aj aktuálny zoznam opatrení sa dočítate v prehľadnom súhrne: Koronavírus COVID-19 a Slovensko: Prehľad všetkých dôležitých informácií, kontaktov a opatrení vlády