Nová nádej pre vypadávajúce vlasy a plešatenie? Vedci odporúčajú túto potravinu! Upravuje pH a môže podporiť opätovný rast vašich vlasov

Ak hľadáte spôsob, ako zvrátiť vypadávanie vlasov, zoznam odporúčaní je nekonečný. Podľa odborníkov môže najnovšie pomôcť aj tento druh octu.
jablčný ocot môže pomôcť pri vypadávajúcich vlasoch

Zdroj: Pexels.com

Jablčný ocot pomáha upraviť rovnováhu pH a môže zvýšiť rast vlasov

Vypadávanie vlasov môže byť prirodzenou súčasťou procesu starnutia. Strata vlasov môže byť tiež dedičná alebo spôsobená vysokou úrovňou stresu.

Keď sú vlasové folikuly zablokované, hromadia sa v nich baktérie, čo môže prispievať k vypadávaniu vlasov a prípadne aj plešatosti.

Ako píše britský portál express na prevenciu alebo liečbu upchatých folikulov je vhodný jablčný ocot. Táto prírodná liečba vypadávania vlasov môže pomôcť pri upchávaní pórov a podpore opätovného rastu vlasov.

Medical News Today píše, že jablčný ocot si zaslúži miesto v starostlivosti o vlasy každého človeka vďaka svojim schopnostiam zmierniť rôzne problémy pokožky hlavy vrátane lupín a psoriázy.

V štúdii Národného zdravotníckého ústavu USA bola skúmaná úroveň pH šampónu a jeho vplyv na vlasy. Výsledky priniesli zistenie, že zásadité pH môže zvýšiť negatívny elektrický náboj povrchu vlasových vlákien, a teda zvýšiť trenie medzi nimi.

To môže následne viesť k poškodeniu kutikuly a poškodeniu vlasového vlákna. Sila jablčného octu vplýva na zníženie pH a môže pomôcť zlepšiť zdravie vlasov a zastaviť ich vypadávanie.

Veda podporuje použitie jablčného octu pri oplachovaní vlasov. Môže pomôcť spevniť vlasy a vylepšiť lesk znížením pH vlasov a pokožky hlavy.

Pomáha tiež udržať otravné infekcie pokožky hlavy a svrbenie na uzde.

Vedci zároveň upozorňujú, že vlasy každého človeka sú iné a jablčný ocot nemusí fungovať u každého. Najlepšie je vyskúšať si to vo vašej rutine starostlivosti o vlasy a zistiť, či táto metóda pre vás osobne funguje.


Prečítajte si aj:

Diagnóza: Alopécia(plešivosť)

Trápia vás rednúce vlasy či plešatenie? Zachránia vás tieto bylinky