Aktuality, ktoré ovládli 27. týždeň: Ľudia sa obávajú druhej vlny koronavírusu, Rusku pripravuje vakcínu

Mnohí z nás sa obávajú druhej vlny koronavírusu. Na Slovensku sa opäť rozbehlo testovanie, ktoré potvrdilo rastúci trend. Medzi najviac ohrozené regióny patria Kysuce, kde sa sprísnili bezpečnostné opatrenia a začalo sa aj s hromadným testovaním. Dobrou správou je však, že Rusi hlásia pozitívne výsledky testov ich novej vakcíny.
Aktuality, ktoré ovládli týždeň

Zdroj: súkr.archív

1. Kysuce hlásia hromadné testovanie ľudí na Covid-19 vzhľadom na rastúci počet chorých

Župa v regióne Kysuce sprísnila bezpečnostné opatrenia kvôli ratúcemu počtu nakazených na Covid-19. Koronavírus potvrdili u jednej z pracovníčok Centra sociálnych služieb (CSS) Horelica v Čadci, no pri následnom testovaní zariadenia sa už ďalšie prípady ochorenia nepotvrdili. Až do odvolania však platí zákaz návštev v zariadeniach v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto.

Viac sa dočítate v správe: Koronavírus na Kysuciach: hromadné testovanie ľudí a zákaz návštev v nemocniciach!

2. Na Slovensku testujeme viac, pribúdajú infikovaní

hromadné testovanie na koronavírus na Kysuciach

MZ SR | Zdroj: Facebook.com

Nové prípady koronavírusu na Slovensku naďalej pribúdajú, laboratóriá robia viac testov, pristúpilo sa aj k hromadnému testovaniu, napríklad v regióne Kysuce.

Viac sa dočítate v správe: Za posledný týždeň pribudlo na Slovensku 80 nových prípadov koronavírusu! Testujeme opäť viac, tieto kraje majú najviac prípadov

3. Rusko potvrdilo pozitívne výsledky pri testovaní vakcíny proti koronavírusu

Rusko má pripravenú vakcínu proti koronavírusu SARS-CoV-2

Zdroj: Pexels.com

Rusko sa nachádza na treťom mieste s najvyšším počtom infikovaných ľudí novým koronavírusom SASR-2. S vývojom vakcíny sa poponáhľali, pri jej testovaní na dobrovoľníkoch sa nezistili negatívne zdravotné účinky. Klinické testy novej vakcíny plánujú ukončiť do konca júla, následne chcú vakcínu distribuovať aj na svetové trhy.

Viac sa dočítate v správe: Rusko dokončuje vakcínu proti koronavírusu, testy na vojakoch boli úspešné