Za posledný týždeň pribudlo na Slovensku 80 nových prípadov koronavírusu! Testujeme opäť viac, tieto kraje majú najviac prípadov

Nové prípady koronavírusu na Slovensku naďalej pribúdajú, laboratóriá robia viac testov, pristúpilo sa aj k hromadnému testovaniu.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Testujeme viac, pribúdajú infikovaní

Na Slovensku pribudlo dnes (1.7.2020) 20 nových prípadov koronavírusu. Celkovo tak od vypuknutia pandémie evidujeme 1687 pozitívne testovaných, aktívne ochorenie COVID-19 má na Slovensku monentálne 193 ľudí.

Nové prípady koronavírusu boli v okresoch Prievidza (6), Humenné (5), Čadca (3), Bratislava (2), Tvrdošín (1), Prešov (1), Levoča (1) a Senec (1). Medzi pozitívnymi je desať mužov a desať žien, sú vo veku od 1 do 58 rokov, informovalo MZ SR.

Hospitalizovaných je 20 pacientov, u deviatich bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS sú traja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii nikto.

Počas uplynulého dňa urobili spolu 2063 testov, čo je najviac za posledné obdobie. Doteraz laboratóriá urobili 211 813 testov.

Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie, vyliečilo sa už 1466 ľudí. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.(NCZI)

Za posledných 7 dní pribudlo na Slovensku 80 nových prípadov (utorok – 20, pondelok – 2, nedeľa – 1, sobota – 7, piatok – 14, štvrtok – 13, streda – 23). Sedemdňový kĺzavý medián je už piaty deň za sebou na hodnote 13.

Zhoršená epidemiologická situácia je na Kysuciach, kde župa pristúpila k sprísneniu opatrení a hromadnému testovaniu.

Hromadné podujatia povolené

Od stredy 1.7.2020 je možné usporadúvať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy do 1000 osôb.

Organizátori však musia vykonávať častú dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek, podláh a predmetov. Na podujatí naďalej platí povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty a zákaz podávania rúk.


Ďalšie aktuality:

Vypukla v Číne druhá vlna koronavírusu? Metropola Peking ruší lety, zatvára školy a zavádza karanténu

Rusko dokončuje vakcínu proti koronavírusu, testy na vojakoch boli úspešné

Koronavírus COVID-19 a Slovensko: Prehľad všetkých dôležitých informácií, kontaktov a opatrení vlády