Na párty v pražskom klube sa koronavírusom nakazilo minimálne 76 ľudí! Pôvodcom je mladé dievča, nakazili sa aj futbalisti z niekoľkých českých klubov

V karanténe skončilo ďalších viac ako 120 ľudí. Koronavírus do klubu priniesla jedna z návštevníčok.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Jedna párty, stovky ľudí v karanténe

Riaditeľka pražských hygienikov Zdeňka Jágrová Českej televízii potvrdila, že po párty z 11. júla v pražskom nočnom klube evidujú hygienici minimálne 76 prípadov COVID-19.

Ako píše server idnes.cz, koronavírusom sa na párty nakazili aj futbalisti z niekoľkých českých klubov.

Párty sa síce zúčastnilo iba 17 ľudí, z ktorých sa koronavírusom nakazilo 15, tí ale ochoremie preniesli na ďalších ľudí, v karanténe tak okrem nakazených skončilo ďalších viac ako 120 ľudí.

Na sociálnych sieťach aj v médiách sa objavila informácia, že pôvodcom nákazy je osoba, ktorá v deň oslavy nejavila príznaky ochorenia COVID-19. Išlo o mladú dievčinu, s ktorou prišli do kontaktu aj futbalisti.

"Počítame, že budeme musieť vytrasovat ešte nejakých ďalších 80 až 100 ľudí," podotkla Jágrová a doplnila, že pražskú hygienu tento prípad úplne vyťažuje.

Nemali rúška a pili drinky jednou slamkou

Riaditeľka hygienikov tiež pripomenula mimoriadne opatrenie o nosení rúšok. To bolo vydané 10. júla a stanovuje, že vo vnútorných priestoroch, kde je viac ako 100 osôb, majú ľudia nosiť rúška.

V klube bolo podľa nej viac ľudí, rúška nemali a pili drinky jednou slamkou.

Zástupcovia nočného baru a tanečného klubu Techtle mechtle na Vinohradskej ulici, kde sa párty uskutočnila, prípad potvrdili.

Podnik je po kontrole hygieny a priestor je podľa nich dôkladne vydezinfikovaný. Hygienici podľa prevádzkovateľov nezistili dôvod k uzavretiu podniku.

"Samozrejme budeme pokračovať v meraní teploty návštevníkov a vyžadovať zodpovedné správanie tak voči sebe, ako voči personálu a osoby vykazujúce napríklad zvýšenú teplotu budeme aj naďalej vykazovať z priestoru," uviedol klub.

Medzi nakazenými COVID-19 sú z radov športovcov futbalisti rezervných tímov Sparty, Dukly či Bohemians 1905. Futbalisti treťoligovej rezervy Bohemians 1905 kvôli dvom nakazeným prerušili letnú prípravu.

Dukla hlási jedného nakazeného dorastencov vo výbere do 19 rokov, Sparta počet chorých neuviedla.


Mohlo by vás zaujímať:

Vrátili ste sa na Slovensko z rizikovej krajiny? ÚVZ SR radí dodržiavať tieto pravidlá!

Chlapček sa nakazil koronavírusom ešte v maminej maternici, ide zrejme o prvý potvrdený prípad prenosu cez placentu