Strážni anjeli existujú! Reportérke diagnostikovali rakovinu vďaka e-mailu od diváčky, ktorá si všimla zvláštnosť na jej krku

28-ročná reportérka televíznych novín na Floride Victoria Price si vzala odporúčanie diváčky k srdcu a týždeň po prijatí e-mailu navštívila lekára. Bola jej diagnostikovaná rakovina štítnej žľazy.

E-mail od diváčky možno zachránil reportérke život

Minulý mesiac dostala Victoria Price, reportérka televíznych novín na Floride, e-mail od jednej z diváčiek. Tvrdila, že pri sledovaní televízných správ si všimla niečo zvláštne na reportérkinom krku.

Diváčka, ktorá prežila rakovinu, si všimla nezvyčajnú hrčku na reportérkinom krku a vyzvalu ju, aby si ju nechala skontrolovať.

Ahoj, práve som vás videla v správach. Znepokojila ma hrčka na vašom krku. Nechajte si skontrolovať štítnu žľazu. Pripomína mi môj krk. U mňa sa po kontrole štítnej žľazy ukázalo, že je to rakovina. Dávajte na seba pozor, "napísala diváčka v e-maile.

28-ročná reportérka si vzala odporúčanie k srdcu, o týždeň po prijatí e-mailu navštívila lekára. Absolvovala odber krvi, po ktorom nasledoval ultrazvuk.

Jej výsledky ukazovali, že niečo nie je v poriadku, a preto bola odoslaná k endokrinológovi na ďalšie vyšetrenia. Neskôr reportérka zistila, že má rakovinu štítnej žľazy a že sa šíri do jej lymfatických uzlín.

Ako novinárka som od začiatku pandémie išla na plný plyn. Nekonečné zmeny v nekonečnom spravodajskom cykle. Pokrývali sme najdôležitejší zdravotný príbeh storičia, ale moje vlastné zdravie som si nevšímala, “uviedla reportérka vo svojom príspevku na Twitteri.

Kvôli pandémii koronavírusu podstúpila Victoria operáciu s cieľom odstrániť nádor, štítnu žľazu a niekoľko blízkych lymfatických uzlín až tento týždeň.

Podľa slov lekárov sa rakovina síce šíri, ale nie príliš agresívne. Reportérka dúfa, že to bude jej prvá a posledná operácia.

"Budem navždy vďačná žene, ktorá si dala tú námahu a poslala mi e-mail. Nemala žiadnu povinnosť urobiť to, ale aj tak to urobila, “ uviedla reportérka na sociálnej sieti.

Rakovina štítnej žľazy je zákerná

Po stanovení diagnózy zaslala Victoria diváčke e-mail, aby jej poďakovala, ale na tento e-mail nikto neodpovedal niekoľko dní.

Po tom, ako Victoria Price napísala o svojom zážitku pre webový portál, označila ženu za jej „strážného anjela“ a poprosila ju, nech sa jej ozve, sa diváčka aj ozvala. Poslala Victorii jej číslo, aby si mohli zavolať po tom, ako sa reportérka zotaví z operácie.

Rakovina štítnej žľazy je zákerná v tom, že v počiatočných štádiách si človek nemusí všimnúť žiadne príznaky. Ako sa šíri, človek môže začať cítiť bolesť krku, môže mať ťažkosti s prehĺtaním a zmenami hlasu, a môže cítiť nutkanie oveľa častejšie kašľať.

Ženy majú až trikrát vyššiu pravdepodobnosť vzniku rakoviny štítnej žľazy ako muži.


Prečítajte si aj:

S rakovinou bojujúca Aneta Parišková sa vrátila na televízne obrazovky! Priznala, že prácu berie v náročnom období ako psychoterapiu

John Travolta stratil po synovi aj milovanú manželku, po 2 rokoch prehrala boj s rakovinou prsníka. Dámy, toto v prevencii rakoviny prsníka nepodceňujte!