Najmladšia obeť koronavírusu? V nitrianskej nemocnici zomrelo iba 16-ročné dievča!

Prípad potvrdila aj nitrianska nemocnica, no zároveň upozornila, že presnú príčinu úmrtia mladého dievčaťa bude možné určiť až po pitve.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Zomrela iba 16-ročná tínedžerka s koronavírusom

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre zomrelo iba 16-ročné dievča, u ktorého potvrdili nákazu novým koronavírusom. O prípade informoval priamo minister zdravotníctva Marek Krajčí.

"Dievča malo aj závažnú základnú diagnózu a vysoký stupeň obezity, čo je významný rizikový faktor, " vysvetlil minister zdravotníctva.

Prípad potvrdila aj nitrianska nemocnica, no zároveň upozornila, že presnú príčinu úmrtia dievčaťa bude možné určiť až po pitve.

"Môžeme potvrdiť, že sme počas víkendu prijali na Kliniku detí a dorastu polymorbídnu pacientku so závažnými chronickými ochoreniami, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19 a následné preložená na Infekčnú kliniku, kde zomrela. Presnú príčinu úmrtia bude možné určiť až po pitve zosnulej," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí ďalej priznal, že situácia na Slovensku sa zhoršuje.

Podľa jeho slov však samotné ministerstvo urobí maximum preto, aby sa druhá vlna pandémie koronavírusu zvládla na Slovensku čo najlepšie, s čo najmenej hospitalizovanými pacientami a čo najmenej úmrtiami.


Ďalšie aktuálne správy:

Vakcína proti koronavírusu by mala byť dostupná v prvej polovici roku 2021. Takáto bude jej cena!

COVID semafór svieti v Bratislave na červeno, epidemiologická situácia sa zhoršuje. Tieto opatrenia zavádza hlavné mesto!