Známa herečka v 4. štádiu rakoviny: Zostáva mi 10 rokov života, chystám sa písať listy na rozlúčku

Shannen Doherty (49), známa ako Brenda zo seriálu Beverly Hills 90210, má rakovinu prsníka vo štvrtom štádiu. O návrate choroby sa dozvedela minulý rok, ešte pred smrťou hereckého kolegu zo seriálu.
Shannen Doherty je v poslednom štádiu rakoviny prsníka

Zdroj: Facebook.com

Shannen Doherty má posledné štádium rakoviny, stále pracuje

Shannen Doherty (49), známa ako Brenda zo seriálu Beverly Hills 90210, má rakovinu prsníka vo štvrtom štádiu. Herečka sa v nedávnom rozhovore zverila, že jej zostáva približne 10-15 rokov života.

V najbližších týždňoch sa chystá písať listy na rozlúčku rodine a priateľom. Herečka tiež priznala, že uvažuje o natočení niekoľkých videí pre svojich blízkych, ktoré by mohli sledovať, keď tu už nebude.

"Kedykoľvek sa k tomu chystám, mám z toho taký pocit, že je to úplný koniec, a nakoniec to vždy vzdám. Hovorím si, že mám ešte pravdepodobne ďalších desať až pätnásť rokov života. Momentálne sa cítim fyzicky aj psychicky dobre. Tak je pre mňa ťažké, aj keď len vo videu, takto všetko zabaliť a navždy sa lúčiť, "vysvetľuje herečka s tým, že si teraz v živote váži všetkých maličkostí, ktorí mnohí ľudia berú ako samozrejmosti.

49-ročná Doherty aj vo štvrtom štádiu rakoviny prsníka stále pracuje na mnohých projektoch, ktoré ju, ako sama prezradila v rozhovore pre magazín Elle, držia pri živote.

"Keď je niekto vo štvrtom štádiu ako ja, väčšina ľudí ho odpíše. Ja tu ale stále som. Nie som ešte pripravená odísť a vzdať to. Mám v sebe veľa života, "dodáva Shannen Doherty.

Herečke rakovinu prsníka prvýkrát diagnostikovali v roku 2015. Následne podstúpila mastektómiu, pri ktorej jej odstránili jeden prsník. V roku 2017 oznámila, že rakovina je na ústupe.

Keďže rakovina bola v pokročilejšom štádiu ako sa predpokladalo, nasledovala liečba chemoterapiou a rádioterapiou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

That smile....

Príspevok, ktorý zdieľa ShannenDoherty (@theshando),

V roku 2017 herečka verejnosti oznámila, že rakovinu sa podarilo dostať pod kontrolu. Na prehliadke u onkológa v apríli 2018 jej však opäť zistili zvýšenú hladinu onkomarkerov, čo nasvedčovalo tomu, že ochorenie je zrejme znovu aktívne.

O návrate choroby sa dozvedele ešte pred smrťou svojho hereckého kolegu zo seriálu Beverly Hills 90210, Luka Perryho. V roku 2020 verejne priznala, že sa jej rakovina vrátila a nachádza sa v štvrtom štádiu rakoviny.


Mohlo by vás zaujímať:

Aneta Parišková po ukončení chemoterapie: Čo bude ďalej, uvidíme, zatiaľ sa budem snažiť len normálne žiť

Operný spevák Martin Malachovský dva roky tajil sklerózu multiplex! Vážna diagnóza mu zmenila život