Zdravotná sestra si našla podivný útvar na krku, ďalšie vyšetrenia odhalili 50 nádorových hrčiek a diagnózu Hodgkinov lymfóm!

Príznakom, ktoré mala mladá mamička po celý rok a pol od narodenia syna, u praktického lekára nikto nevenoval pozornosť.
Zdravotná sestra si našla podivný útvar na krku, diagnóza znela Hodgkinov lymfóm

Maminy s rakovinou | Zdroj: Facebook.com

Zdravotná sestrička Šárka (27) si nahmatala podivný útvar na krku. Vyšetrenia neskôr odhalili ďalších päťdesiat nádorových hrčiek a diagnózu Hodgkinov lymfóm.

Diagnóza Hodgkinov lymfóm, čiže nádorové ochorenie lymfatických tkanív, ktorú jej lekári oznámili pred dvoma rokmi, bola pre ňu aj celú rodinu veľkým prekvapením.

"Jedného dňa som si nahmatali hrču na krku, blízko uzliny. Pri popoludňajšej smene som ju ukázala svojmu šéfovi, primárovi. Ihneď konal a urýchlene ma odoslal na sonografiu, kde mi podobných hrčiek na krku našli asi pätnásť, " povedala pre Blesk.cz zdravotná sestra Šárka.

Príznakom, ktoré mala mladá mamička po celý rok a pol od narodenia syna, u praktického lekára nikto nevenoval pozornosť. Následné podrobnejšie vyšetrenie nakoniec potvrdilo až 50 nádorových hrčiek v jej tele.

To, že pozitívne naladenie a dobrý psychický stav sú pri liečbe obrovským pomocníkom, vďaka svojej profesii Šárka dobre vedela. Ako osobný terapiu si zvolila zdieľanie svojho príbehu a začala písať blog.

"Rakovina mení rodinám životy, už nikdy nebudú rovnaké ako pred chorobou. S ňou do života vstupuje pokora, nová úcta k životu aj absolútnym drobnostiam, ktoré tvoria odtiene v našom živote, vedú k radosti a navodzujú pocit šťastia. Tým, čo už rakovina životy zmenila, by som priala, aby si to nové nastavenie a radosť z novej šance udržali čo najdlhšie, "odkazuje ostatným bojovníkom a bojovníčkam sestrička Šárka.

Neskôr si ale uvedomila, že tým, čím prechádza ona, prechádza aj mnoho iných. Preto založila v Plzni spolok Mamičky s rakovinou, ktorého hlavným cieľom je pomáhať ľuďom s rovnakým osudom, okrem iného aj formou individuálnych či spoločných stretnutí.


Mohlo by vás zaujímať:

Aneta Parišková po ukončení chemoterapie: Čo bude ďalej, uvidíme, zatiaľ sa budem snažiť len normálne žiť

Známa herečka v 4. štádiu rakoviny: Zostáva mi 10 rokov života, chystám sa písať listy na rozlúčku