3 tipy, ako odľahčiť boľavú pätu, koleno a chrbát

Trápi vás bodavá bolesť päty, chronický zápal kĺbov či opakované bolesti chrbta? Prečítajte si niekoľko jednoduchých tipov, ktoré vám môžu pomôcť vyriešiť vaše nepríjemnosti.
tipy ako uľaviť od bolesti chrbta

Zdroj: Pixabay.com

Tip 1: Pravidelné cvičenie na boľavé koleno

Fyzické cvičenie prospieva postihnutým kĺbom hneď v niekoľkých smeroch. Pravidelný pohyb zlepšuje pohyblivosť kĺbu, spevňuje svaly a uľavuje od bolesti.

Na dosiahnutie blahodárnych účinkov pohybu nepotrebujete byť vrcholovým športovcom. Postačia vám pravidelné cviky s nízkym stupňom záťaže.

Pre ľudí trpiacich reumatoidnou artritídou je vhodnou formou pravidelného cvičenia chôdza cvičenie vo vode či špeciálne jednoduché cviky, ktoré môžu robiť aj v pohodlí domova.

Je nutné dodať, že fyzické cvičenie pri chronickom zápale kĺbov sprevádza určitý stupeň bolesti. Pohyb by mal byť nastavený tak, aby bola bolesť znesiteľná.

Ak budete pravidelne cvičiť, pocítite, že bolesť pomaly ustupuje, a vy zvládnete viac opakovaní za sebou.

Tip 2: Správne držanie tela uľaví od bolesti chrbta

Všetky časti nášho tela sú navzájom prepojené a tvoria tzv. kinetický reťazec. Základom kinetického reťazca sú chodidlá, daľej postupuje cez členky, kolená, bedrá až k chrbtici.

Odborníci varujú, že nesprávne postavenie chodidiel vytvára dominový efekt nesprávneho držania celého tela. Pre správne držanie tela je dôležitá aj kvalitná obuv.

Vyskúšať si môžete aj chodenie naboso po tráve alebo nerovnom teréne (piesok, umelá tráva, kamienky…) alebo si vytvorte nerovný terén doma pomocou rôznych pomôcok na cvičenie.

Tip 3: Vhodná obuv a ortopedické vložky pri bolestiach päty

Trápi vás bodavá bolesť päty, ktorá vystreľuje do chodidla alebo do lýtka a bráni vám športovať, alebo vás dokonca spôsobuje ťažkosti aj pri bežnej chôdzi? Situáciu nepodceňujte. Môže sa jednať o pätnú ostrohu.

Väčšina prípadov bolestí päty je spôsobená nosením nevhodnej obuvi. Na každú dennú činnosť používajte obuv k tomu určenú.

Snažte sa obmedziť, prípadne úplne vylúčiť, nosenie úplne nevhodnej obuvi. Samozrejme, hovoríme aj o dámskych "lodičkách".

Ďalším jednoduchým tipom, ako si uľaviť od bolesti päty, je niekoľkokrát denne vykonať jednoduchú masáž celej nohy. Aj takéto krátke pretiahnutie svalov nohy pomôže.

Najlepšou prevenciou však zostáva, snažiť sa, aby sa pätná ostroha vôbec nevytvorila. Ak nohy veľa zaťažujete, dbajte na správnu obuv, resp. výstelku obuvi.

Tradičná obuv a stielky s tvarovanou klenbovou časťou obmedzujú prirodzený pohyb chodidiel. Vytvára sa tak nebezpečná a bolestivá záťaž kolien, bedier a chrbta.

Ortopedické vložky MEDICOVI využívajú jedinečnú terapiu vlnami vody, ktoré podnecuje chodidlá k neustálemu pohybu.

Tieto pohyby sa šíria od chodidiel ďalej smerom do pohybového aparátu a zabezpečujú úľavu od bolesti a uvoľnené držanie tela.

Terapia vlnami vody v ortopedických vložkách MEDICOVI zlepšuje tiež prekrvenie šliach a svalov v chodidlách, čo odstraňuje pocit "studených chodidiel".

Senzorická vodou plnená ortopedická vložka MEDICOVI bola vyvinutá s využitím pokročilých odborných znalostí v oblasti medicíny na Katedre bunkovej a molekulárnej medicíny (ICMM) Kodaňskej Univerzity a Centrom pre senzomotorické interakcie Aalborgskej Univerzity v Dánsku.

Najvhodnejšími ortopedickými vložkami na odľahčenie členkov, kolien či chrbta, je model MEDICOVI-T40. Sú vhodné pri väčších bolestiach chodidiel a poskytujú vysoký komfort počas celého dňa.

Odpurúčané sú aj pre diabetikov pri diabetickej neuropatii chodidiel (pocit chladu, mravčenie, pichanie, pálenie), reumatikov a pacientov so sklerózou multiplex.

Ak by ste si chceli ortopedické vložky zadovážiť, máme pre vás aj špeciálnu zľavu.

zľavový kód Medicovi

Zdroj: súkr.archív


Prečítajte si aj:

Trápi vás bolesť päty? Takto si uľavíte od bolesti aj bez návštevy lekára!