Tínedžer sa prebral po 10 mesiacoch z kómy, netušiac o pandémii, napriek tomu, že COVID-19 prekonal už dvakrát!

Joseph Flavill bol v kóme od chvíle, keď ho minulý rok zrazilo auto pri prechádzke, niekoľko týždňov pred začiatkom celosvetových lockdownov.
Tínedžer sa prebral po 10 mesiacoch z kómy, netušiac o pandémii, napriek tomu, že COVID-19 prekonal už dvakrát!

zdroj: josephsjourney.co.uk | Zdroj: Pixabay.com

Tínedžer, ktorý nevie o pandémii COVID-19

19-ročného Josepha Flavilla zrazilo auto pri prechádzke 1. marca minulého roku, tri týždne pred začiatkom prvého celonárodného lockdownu vo Veľkej Británii.

Po traumatickom poranení mozgu strávil mesiace v kóme, pomaly sa však zotavuje a začal reagovať.

"Nebude vedieť nič o pandémii, pretože spí 10 mesiacov. Jeho vedomie sa teraz začína zlepšovať, len nevieme, čo vie. A neviem, kde mám začať. Ak by mi pred rokom niekto povedal, čo sa bude diať za posledný rok, nemyslím si, že by som tomu uverila. Netuším, ako Joseph pochopí, čo všetko sme si prežili, “ povedala jeho teta Sally Flavill Smith britskému The Guardian.

Tínedžer, ktorý bol liečený v nemocnici Leicester General, a teraz bol presunutý do opatrovateľského centra Adderley Green, aby pokračoval v rekonvalescencii, začal hýbať končatinami a žmurkaním a úsmevom komunikuje s rodinou a priateľmi.

Josephova teta tiež uviedla, že je schopný plniť príkazy, ako je dotyk ľavého a pravého ucha, pohyb oboch nôh a žmurkanie odpovede na áno a nie.

Jeho prvé úsmevy rodinu dohnali k slzám.

"Čaká nás ešte dlhá cesta, ale kroky, ktoré urobil za posledné tri týždne, boli úplne neuveriteľné," uviedla teta Sally.

Počas zotavovania z nehody sa Joseph dvakrát nakazil koronavírusom, v oboch prípadoch sa z ochorenia COVID-19 dostal.

Jediná, ktorá zatiaľ mohla navštíviť Josepha v nemocnici, bola jeho mama. Svojho syna videla v deň jeho 19. narodenín v decembri, ale musela zostať v bezpečnej vzdialenosti a po celú dobu mala na sebe ochranný oblek.

Ľudia, ktorí netušili o pandémii

V prvej etape pandémie COVID-19 existovalo dokonca niekoľko skupín ľudí, ktorí nevedeli o pandémii COVID-19. V marci 2020 vyšlo najavo, že mnoho námorníkov na palube ponoriek s jadrovým ozbrojením nevedelo o pandémii, aby nedošlo k narušeniu ich morálky a sústredili sa na svoju úlohu.

Ako píše IFL Science, úradníci pracujúci na migračnom programe OSN tiež uviedli, že s mnohými etiópskymi migrantmi, ktorí o pandémii nevedeli, sa stretli aj v lete 2020.

Na začiatku marca 2020 si aj producenti televíznej reality šou Big Brother v Nemecku lámali hlavy nad tým, či majú svojim súťažiacim (izolovaným v dome bez prístupu k informáciám zvonka) povedať o pandémii vo svete.

Nakoniec sa rozhodli oznámiť im to v televíznom vysielaní naživo, a potom, čo ich ubezpečili, že ich blízki sú v poriadku, rozhodli sa zostať v dome, a súťažiť ďalej.


Prečítajte si aj:

Žena mohla šíriť infekčné častice koronavírusu až 70 dní bez akýchkoľvek príznakov!

Svadobčania ignorovali pravidlá proti šíreniu koronavírusu, kvôli jednej svadbe tak zomrelo už sedem ľudí!