Odborníci vyzvali herečku Gwyneth Paltrow, aby prestala šíriť dezinformácie po tom, čo navrhla, ako by sa mohol liečiť COVID-19 s dlhým priebehom!

Herečka Gwyneth Paltrowov navrhla, aby sa dlhý priebeh COVID-19 liečil „intuitívnym pôstom“, bylinnými koktejlami a pravidelnými návštevami „infračervenej sauny“.
Gwyneth Paltrow obvinená zo šírenia dezinformácií

Zdroj: Flickr.com

Gwyneth Paltrow obvinená zo šírenia dezinformácií

Hollywoodska herečka Gwyneth Paltrow napísala na svojom najnovšom blogu, že trpí následkami po prekonaní Covid-19, konkrétne** chronickým únavovým syndrómom**, tzv. mozgovou hmlou.

Herečka uviedla, že potom, čo sa obrátila na svojho praktického lekára, bolo jej povedané, že v jej prípade "je to o prípad, keď cesta k uzdraveniu bude dlhšia ako obvykle“.

Potom sa pustila do „keto a rastlinnej“ stravy, ktorá zahŕňala pôst každý deň do 11:00, „veľa kokosových aminokyselín“ a kombuchu a kimči bez cukru.

Ako píše web The Guardian, Paltrow ďalej odporučála výživové doplnky svojej značky Madame Ovary a „neuveriteľné bylinné nealkoholické koktaily“.

Jej nedokázané rady a ničím nepodložené odporúčania nahnevali profesora Stephena Powisa, národného medicínskeho riaditeľa pre NHS England, ktorý vyzval vplyvných ľudí, akými rozhodne je aj hollywoodska herečka Gwyneth Paltrow, aby nešírili dezinformácie.

„*V posledných dňoch pozorujem, že Gwyneth Paltrow bohužiaľ trpí následkami ochorenia COVID-19. Prajem jej všetko dobré, ale niektoré z riešení, ktoré odporúča, skutočne nie sú riešeniami, ktoré by sme odporúčali v NHS. Musíme brať COVID-19 s dlhým priebehom vážne a uplatňovať serióznu vedu. Všetci influenceri, ktorí používajú sociálne médiá, majú povinnosť a zodpovednosť veci nezľahčovať. Rovnako ako vírus, aj dezinformácie sa prenášajú cez hranice, mutujú a vyvíjajú sa, “ uviedol Powis.

Zavádzajúce zdravotné tvrdenia a pokuty

Ako píše web IFL Science, Herečkin projekt Goop bol už predtým obvinený zo zavádzajúcich zdravotných tvrdení, vrátane tvrdenia bez dôkazov, že ich „vajíčka z nefritu a ružového kremeňa“ dokážu „vyvážiť hormóny, regulovať menštruačné cykly, zabrániť prolapsu maternice a zvýšiť kontrolu močového mechúra“.

Po tom, čo nebol schopný poskytnúť vedecké dôkazy na podporu týchto tvrdení, dostal Goop príkaz zaplatiť civilné pokuty vo výške 145 000 amerických dolárov a prisľúbil vrátenie peňazí všetkým zákazníkom, ktorí si zakúpili produkty uvedené v žalobe.

Pokiaľ ide o vedeckú liečbu COVID-19 s dlhým priebehom, frustrujúcou odpoveďou je, že odborníci stále nevedia, čo je najlepšie, no na odpovediach pracujú.

Medzitým je pravdepodobne najlepšie nedôverovať všetkým informáciám na sociálnych sieťach a čítať doveryhodné weby, ktoré čerpajú informácie z overených zdrojov či vedeckých inštitúcií.


Prečítajte si aj:

COVID-19 s dlhým priebehom hlási podstatne viac žien ako mužov!

Lekári prvýkrát popísali, ako sa líši zápal pľúc pri ochorení COVID-19, od toho bežného. Je ako lesný požiar, tvrdia