Na Slovensku sa spustilo očkovanie najnovšou adaptovanou vakcínou proti COVID-19, chrániť má pred aktuálne najviac rozšíreným subvariantom omikron

V očkovacích centrách po celom Slovensku sa od pondelka 17. októbra sa začalo očkovať najnovšou adaptovanou vakcínou proti COVID-19.
očkovanie novou vakcínou proti COVID-19

Zdroj: Freepik.com

Nová adaptovaná vakcína Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 je určená len pre posilňujúce dávky, preto je možné ju podať iba osobám, ktoré už absolvovali základné očkovanie pôvodnými vakcínami proti COVID-19.

Vakcína poskytuje zvýšenú ochranu proti aktuálne najviac rozšírenému subvariantu omikron.

Vakcíny sú určené pre zdravú populáciu, môžu byť nimi zaočkované aj rizikové skupiny. Nové vakcíny proti omikronu je možné kombinovať po predošlej dávke akejkoľvek vakcíny proti COVID-19 dostupnej v SR, vrátane vakcín Vaxzevria (AstraZeneca), JCOVDEN (Janssen) alebo Sputnik V.

Adaptovaná vakcína od spoločnosti Pfizer-BioNTech môže byť podaná ako prvá alebo druhá posilňujúca dávka, osobám starším ako 12 rokov, najskôr o 3 mesiace po podaní poslednej dávky.

Osobám, ktoré prekonali ochorenie COVID-19, je možné podať posilňujúcu dávku adaptovanej vakcíny najskôr po 3 mesiacoch od prekonania ochorenia.

Na očkovanie touto vakcínou sa môžu záujemcovia prihlásiť cez webovú stránku korona.gov.sk alebo prostredníctvom telefonátu na call centrum NCZI (Národné centrum zdravotníckych informácií).


Prečítajte si aj:

Chystáte sa na posilňovaciu dávku vakcíny proti COVID-19? Táto funguje podľa vedcov najlepšie!


lissami

Thank you for your sharing, it's really meaningful, everyone is afraid of covid 19 so please get vaccinated. slope io

lissami

Thank you for your sharing, it's really meaningful, everyone is afraid of covid 19 so please get vaccinated. slope io

Melanies

A commitment of appreciation is all together for the update and quick reply. Bet upon your string. A commitment of appreciation is all together for making it. Appreciative for sharing such information. www.mylincolnportal.net