Bylinka, ktorú ocení vaša pokožka, a krém plný vitamínov

Patríte k milovníkom kvetov a byliniek? Vedeli ste, že niektoré kvety môžu byť príjemné nielen pre naše zmysly, ale aj pre našu pokožku? Rastliny majú množstvo prospešných vlastností, napríklad dokážu upokojiť, hydratovať, napnúť alebo chrániť našu pokožku. Našim favoritom je nechtík lekársky. Ako vďaka tomuto žiarivému kvetu získate zdravú a žiarivú pokožku? Pokračujte v čítaní a dozviete sa prečo by ste mali zaradiť nechtík lekársky do svojej skin care rutiny.

Zdroj: Unsplash.com

Nechtík lekársky

Oficiálny názov Calendula Officinalis pochádza z latinského slova kalendae, čo znamená nový mesiac. Hovorí sa, že táto jasne žltá a oranžová trvalka kvitne iba prvý deň v mesiaci.

Nechtík sa už po stáročia používa ako liečivá rastlina. Vďaka svojim protizápalovým vlastnostiam je účinný aj pri lokálnom použití na pokožku. Výťažok z nechtíka, ktorý pochádza z listov, okvetných lístkov a semien kvetu, sa tradične používa v čínskej medicíne aj v západnej medicíne na vnútornú liečbu vredov, prevenciu svalových kŕčov, zníženie horúčky a ďalšie. V starostlivosti o pleť sa nechtíkový krém používa na liečbu všetkého od zápalu až po suchosť a pre citlivú pokožku je to neuveriteľný poklad.

Zdroj: Unsplash.com

5 dôvodov, prečo by ste mali nechtíkový krém zaradiť do svojej skin care rutiny

1. Udržuje vašu pokožku zdravú

Už stovky rokov je nechtík obľúbenou zložkou na hojenie rán. Liečivé vlastnosti pochádzajú zo schopnosti nechtíka zvýšiť prietok krvi a kyslíka do pokožky. Tento zvýšený prietok krvi prináša pokožke viac výživy, čo prispieva k zdravej a pekne vyzerajúcej pokožke.

2. Dokáže vám spevniť pokožku

Výživové hodnoty nechtíka pomáhajú naplniť povrch vašej pokožky, čo sa odzrkadľuje v pevnejšej a pružnejšej pokožke. Z dlhodobého hľadiska protizápalové a antioxidačné vlastnosti nechtíkového krému pomáhajú chrániť zásoby kolagénu a elastínu v pokožke.

3. Poskytuje pokožke pomoc

Výsledky jednej štúdie ukázali, že nechtík výrazne skrátil čas hojenia jaziev po cisárskom reze. Ženy, ktoré používali nechtíkový krém uviedli, že ich rezy boli menej opuchnuté a červené v porovnaní so ženami, ktoré nechtík nepoužívali.

4. Prispieva k mladistvej pokožke

Výťažok z nechtíka lekárskeho podporuje regeneráciu a vyživovanie kožných buniek. Nechtíkový krém podporuje schopnosť regenerácie pokožky. Rovnako pôsobí upokojujúco, stará sa o hydratáciu pokožky a je účinným prípravkom na prevenciu proti vráskam, ako aj na redukciu výskytu pigmentových škvŕn.

5. Obsahuje prospešné živiny

Nechtíkový krém obsahuje kakaové maslo, ktoré je známe pre svoje blahodárne účinky pre pokožku, pretože jej dodáva potrebnú vlhkosť, avšak pokožku nezanecháva mastnú. Okrem hydratácie kakaové maslo dokáže minimalizovať vrásky a redukovať strie.

Ďalšou dôležitou zložkou nechtíkového krému je bambucké maslo, ktoré obsahuje omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, ako aj vitamíny A a E, ktoré chránia pokožku pred rakovinou a starnutím a vitamín F, ktorý pôsobí revitalizačne.

Krém plný vitamínov

Vysoký podiel kakaového a bambuckého masla obsahuje aj zinkový krém, ktorý je plný vitamínov a prispieva k zdravej a pevnej pokožke. Zinkový krém obsahuje avokádový olej, ktorý je doslova vitamínovou bombou. Obsahuje vitamíny A, E, B, D, K a tiež včelí vosk, oxid zinočnatý, levanduľový esenciálny olej a olej z listov čajovníka, ktoré sú potrebné pre zdravú a krásnu pokožku.

Ako prispieva zinkový krém ku zdravej pokožke?

  • Má výborné hydratačné účinky
  • Pomáha liečiť akné
  • Regeneruje pokožku
  • Chráni pokožku pred mrazom a vetrom
  • Upokojuje podráždenú pokožku
  • Zlepšuje pružnosť pokožky
  • Dodáva pokožke jemnosť
  • Chráni pokožku pred rakovinou
  • Predchádza vzniku jaziev
  • Má anti age vlastnosti