Poznáte tajomstvo krásy zrelej pleti? Slovenské ženy v tom majú jasno!

Zrelá pleť môže byť dehydrovaná, citlivá, objavujú sa na nej vrásky, pigmentové škvrny či suché miesta. Potrebuje výživu a hydratáciu, ktorú jej zaručíte iba kvalitnou starostlivosťou.

Zdroj: Pexels.com

Starnutie je prirodzeným procesom, ktorému sa nevyhne ani naša pokožka. Vekom stráca svoju pružnosť, jas a hydratáciu, a objavia sa na nej prvé zmeny, ako napríklad vrásky, pigmentové škrvny či suché a šupinkaté miesta.

Základom starostlivosti o zrelú pleť je dopriať jej dostatok hydratácie, nakoľko suchá pleť je náchylnejšia k tvorbe vrások. S príbúdajúcim vekom tiež dochádza k útlmu prirodzenej tvorby lipidov na povrchu pokožky. Hydratáciu svojej pleti zaručíte kvalitnou starostlivosťou, ideálne je používať rad určený pre zrelú pleť.

Okrem hydratácie je kľúčom ku krásnej zrelej pleti aj výživa. Skvelým pomocníkom môže byť olejové sérum z rúží, ktoré je skutočným koncentrátom výživy, a pomáhaj pleti navrátiť jej vláčnosť a jas.

Zdroj: Yves Rocher

Ďalsím faktorom, ktorý ovplyvňuje stav pleti u žien, sú aj hormonálne zmeny, ktoré v tele prebiehajú v súvislosti s menopauzou. Okrem biologického starnutia ovplyvňujú vzhľad pleti aj vonkajšie vplyvy, ktorým sme denne vystavené, ako napr. UV žiarenie, smog, fajčenie, stravovacie návyky, stres a spánok.

Tajomstvá krásy zrelej pleti

ANDREA, 52 rokov

Mojej pleti sa venujem každý deň už od mladosti. Ráno a večer poriadne vyčistenie, trochu výživy v podobe krému, teraz už aj sérum a občas pleťová maska. Dôležité pre mňa je, že som nefajčiarka a alkohol si doprajem len príležitostne. Rada si tiež zašportujem, baví ma beh.“

Zdroj: Freepik.com

MIROSLAVA, 54 rokov

S pribúdajúcim vekom dbám viac na kvalitu kozmetiky, ktorú používam. Dávam si pozor na zloženie, vyberám si skôr produkty, ktoré majú blízko k prírode. Naučila som sa tiež, že potrebujem kvalitný spánok a veľa vody!“

Zdroj: Freepik.com

ADRIANA, 52 rokov

Za mňa je určite na prvom mieste starostlivosť o okolie očí. Mám ho silne pigmentované a k tomu padajúce viečka. Vyžaduje si to hydratáciu a dobrý očný krém. Nezabúdam ani na kvalitné odlíčenie, dodržiavanie pitného režimu a chvíľky pre seba.“

Zdroj: Freepik.com

Milé dámy, doprajte svojej zrelej pleti, to, čo skutočne potrebuje, a ona sa vám odvďačí. Zabudnitee na tie malé "chybičky krásy". Krása je jednoducho krása! Pre každého má možno inú definíciu, no nemá žiadne chyby. Ste prirodzené, reálne a krásne v každom veku.