Črevnú mikroflóru tvoria baktérie v hrubom čreve, ktoré sú dôležité pri tvorbe vitamínov a minerálnych látok. Ich liečba sa uskutočňuje prostredníctvom užívania probiotík, ktoré majú pozitívny vplyv na hostiteľa.
Zakázané pre ľudí, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu nie sú len obilniny, kde sa vyskytuje glutén, ale aj mnohé výrobky, v ktorých výrobcovia používajú obilniny ako doplnok potraviny. Patria sem napríklad i mäsové a instantné výrobky či dochucovadlá.
Ulcerózna kolitída je ochorenie tráviaceho traktu. Ide o zápal sliznice najmä konečníka a hrubého čreva.
Prečítajte si niečo o definícii bezlepkových potravín a oboznámte sa s niektorými pojmami, ktoré sa v súvislosti s týmto ochorením častokrát skloňujú.
Pri bezlepkovej diéte je dôležité stále sa informovať o novinkách v tejto oblasti potravín. No neplatí to len pri diéte, v poslednom čase pribúda ľudí, ktorí sa sami dobrovoľne rozhodli nejesť lepok v rámci zdravšieho stravovania. Posúďte sami, výrobkov bez lepku je naozaj veľa.