Črevnú mikroflóru tvoria baktérie v hrubom čreve, ktoré sú dôležité pri tvorbe vitamínov a minerálnych látok. Ich liečba sa uskutočňuje prostredníctvom užívania probiotík, ktoré majú pozitívny vplyv na hostiteľa.
                    
             
 
            
    
    
                
                    Prečítajte si niečo o definícii bezlepkových potravín a oboznámte sa s niektorými pojmami, ktoré sa v súvislosti s týmto ochorením častokrát skloňujú. 
                    
             
 
            
    
    
                
                    Pri bezlepkovej diéte je dôležité stále sa informovať o novinkách v tejto oblasti potravín. No neplatí to len pri diéte, v poslednom čase pribúda ľudí, ktorí sa sami dobrovoľne rozhodli nejesť lepok v rámci zdravšieho stravovania. Posúďte sami, výrobkov bez lepku je naozaj veľa.
                    
             
 
            
    
    
                
                    Zakázané pre ľudí, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu nie sú len obilniny, kde sa vyskytuje glutén,  ale aj mnohé výrobky, v ktorých výrobcovia používajú obilniny ako doplnok potraviny. Patria sem napríklad i mäsové a instantné výrobky či dochucovadlá.
                    
             
 
            
    
    
                
                    Ulcerózna kolitída je ochorenie tráviaceho traktu. Ide o zápal sliznice najmä konečníka a hrubého čreva.