Azda nikdy nebolo aktuálnejšie dbať na zvýšenie našej imunity a chrániť sa pred respiračnými ochoreniami či vírusmi akéhokoľvek druhu. O svoje zdravie by sme sa však mali starať počas celého roka, nielen v hodine dvanástej. Priaznivé účinky beta-glukánov nie sú žiadnou novinkou, avšak len málokto si uvedomuje, prečo sú pre náš organizmus viac než potrebné. 100 % prírodný a vstrebateľný beta-glukán obsahuje neoglucan®tinktúra, ktorej účinky potvrdzuje aj MUDr. Daniela Halmová.
Pomazánka, hovorovo vraj nátierka. Neviem, neviem, ja som to vedela tak, že slovensky je správne nátierka (natiera sa), pomazánka je česky. Z hľadiska nášho receptu nie je dôležitý názov, dôležitejšie je, aké použijeme suroviny. Slovákom vraj najviac chutia bryndzové, oškvarkové a vajíčkové nátierky. Nátierka by mala byť chutná a zdravá. Ja ponúkam recept trochu netradičný, vhodný do práce i pre nečakanú návštevu.
Jeseň je tu a už na vás niečo lezie? Začnite s posilnením imunitného systému. Imunita je odolnosť organizmu voči vonkajším vplyvom. Pri nedostatku vitamínov má telo problém bojovať s chorobou. Preto treba do svojej životosprávy zaradiť aj tieto potraviny a doplnky.
Sezóna tekvíc sa začala už dávnejšie. Ak rozmýšľate, čo by ste si pripravili z tekvice, skúste tieto tekvicové lazane. Keďže tekvica obsahuje málo sacharidov, majú pomerne nízku kalorickú hodnotu (sto gramov tekvice hokkaido obsahuje zhruba 37 kalórií).
Hoci je hliva ustricová cudzopasník, ktorý rastie na kmeňoch stromov, radi jej to prepáčime. Stromy jej totiž poskytujú dôležité živiny, a ona ich potom zase poskytuje nám.
Parmezán je ľahko stráviteľný syr, ktorý obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A a minerálne látky, ako vápnik, fosfor a zinok. Je zdravý, vyhľadávaný najmä diabetikmi. Tiež podporuje hojenie rán a ovplyvňuje rast a kvalitu vlasov. Ak dnes vyberáte syr siahnite po parmezáne.
Hubári – šťastní to ľudia, ktorí sa vydajú na prechádzku do lesa. Spoja príjemné s užitočným. Väčšina húb obsahuje liečivé látky, ktoré podporujú imunitu. No okrem toho si z nich môžeme pripraviť napríklad aj túto aj dobrôtku.