Grilovaná paprika, baklažán a špíz

Recept na grilovanú papriku, baklažán a špíz

Grilovaná paprika

Papriku prekrojíme napoly, očistíme od jaderníka a žiliek, položíme na gril vonkajšou stranou, nevadí, keď je vrchná časť trochu čierna, stiahneme pripálenú šupku, potrieme olivovým olejom, posolíme pokoreníme farebným korením.

Grilovaný baklažán

Baklažán pokrájame asi na 1 cm krúžky a dáme gril, keď je hotový potrieme olivovým olejom posolíme, okoreníme farebným korením.

Grilovaný špíz

Potrebujeme:

  • Bravčové mäso z krkovičky,
  • klobása,
  • slanina,
  • paprika,
  • cibuľa.

Marináda:

  • Olivový olej,
  • balzamicový ocot,
  • soľ,
  • korenie Argertína.

Postup:

Mäso pokrájame na väčšie kocky, klobásu na koliečka asi 1 cm hrubé, slaninu, cibuľu a papriku tiež na väčšie kocky. Mäso a zeleninu naložíme do marinády aspoň 1 deň vopred. Pred grilovaním napichujeme na ihly striedavo uvedené suroviny a dáme na gril.