Kuracie plátky s hruškou a s brusnicami

Recept na kuracie plátky s hruškou a s brusnicami

Potrebujeme:

  • Kracie prsia,
  • hruška,
  • brusnice,
  • soľ,
  • korenie,
  • maslo,
  • solamyl,
  • olivový olej.

Postup:

Kuracie prsia rozkrojíme pozdĺžne, aby boli tenšie a aby sa rýchlejšie usmažili. Osolíme, jemne okoreníme (vegeta, grilovacie korenie, zázvor) a opečieme ich na panvici na troške oleja. Ku koncu pridáme lyžičku Solamylu rozmiešaného v troške vody. Hrušku olúpeme, rozkrojíme pozdĺžne na 4 diely a odstraníme jadro. Hrušku podusíme na druhej panvici na masle. Na tanieri na každý kúsok hrušky dáme lyžičku brusiniek. Podávame s dusenou ryžou, do ktorej pred varením pridáme trošku kurkumy.