Pikantná kuracia polievka s bylinkovými rezancami

Vývar je považovaný za základ gastronómie, vhodný je na prípravu polievok i omáčok. Rozhodne nepatrí iba do kuchyne babičiek, dodnes sa používa v tých najlepších reštauráciách. Navyše je mu pripisovaná liečivá sila, pomáha najmä pri prechladnutí - dodáva silu telu i duši.

Pikantná kuracia polievka Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • po jednom kuse - kuracie prsia a kuracie stehno
  • 2 čili papričky
  • 2 -3 strúčiky cesnaku
  • kúsok nadrobno nakrájaného zázvoru (asi 1 cm)
  • koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler, pór, karfiol, kaleráb)
  • 1 zeleninová paprika
  • 3-4 ks na polovičky nakrájaných mini paradajok alebo jednu väčšiu paradajku

Postup

Najskôr si pripravíme asi 1,5 l vývaru (kuracie stehna, prsia a časť zeleniny). Polovicu hotového vývar dáme do woku, pridáme zvyšok koreňovej zeleniny (mrkvu, petržlen, zeler). Povaríme, a keď je zelenina hotová, pridáme nadrobno nakrájané uvarené kuracie mäso, nasekané bylinky, napríklad petržlenovú vňať. Servírujme s bylinkovými rezancami.


Vyskúšajte tiež:

Slepačia polievka Ujházy