Langoše - pôvodne maďarské jedlo sa udomácnilo aj v našej kuchyni. Vynikajúce rýchle občerstvenie s cesnakom, kečupom, syrom, tatárskou omáčkou alebo jednoducho natreté iba kyslou smotanou. Hodia sa k vínu ako vynikajúca a rýchla „mňamka.“ Doma si ich môžeme pripraviť zdravšie a podľa vlastnej chuti.
Čo budeme potrebovať?
- 250 ml bieleho jogurtu
- 500 g polohrubej múky
- 1/2 kocky čerstvého droždia
- 1 ČL cukru
- 2 v šupke uvarené zemiaky
- 1 ½ ČL soli
- 3- 4 strúčiky cesnaku
- syr na strúhanie
- olej na vypraženie
Postup
Múku preosejeme, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, jogurt, kvások, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Rozváľame a odkrajujeme malé kolieska, ktoré smažíme v horúcom oleji. Potrieme olejom (prípadne husacou masťou) s prelisovaným cesnakom a posypeme strúhaným syrom. Mini langoše sú výborné s domácim kečupom, prípadne tatárskou omáčkou alebo kyslou smotanou. Chutné sú teplé i studené.
Vyskúšajte tiež:
Chlebové placky s pažítkovým tvarohom