Každý pozná zemiakové pyré, alebo inak povedané, zemiakovú kašu. Zeler patrí ku koreňovým zeleninám, a na rozdiel od zemiaku obsahuje menej sacharidov. Má výraznú vôňu a chuť. Keď sa však trošku zjemní maslom a mliekom, chuť je veľmi príjemná.
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 1 hlávku zeleru
- 20 g masla
- cca 50 ml mlieka
- soľ
Postup
Príprava je veľmi jednoduchá. Zeler si nakrájame na kocky a dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme do zmäknutia, cca 10 minút. Potom zeler precedíme, pridáme mlieko a rozmixujeme. Nakoniec jemne zamiešame maslo a podávame. Pyré je vhodné ako príloha napríklad k mäsu.
Vyskúšajte tiež:
Zelerová nátierka