Kurča patrí medzi jedno z najobľúbenejších druhov mäsa naprieč zemeguľou. Aj preto sa oplatí vyskúšať tento chutný recept od slovenského šéfkuchára ako stvorený na letnú grilovačku. Grilované kuracie mäso ochutíme trochu nezvyčajnou kombináciou, a to sezamovými semiačkami a zázvorom.
Ingrediencie:
-
400 g kuracích stehenných (prsných) rezňov
-
2 až 3 strúčiky cesnaku
-
2 lyžičky zázvoru
-
2 lyžice medu
-
2 lyžice sójovej omáčky
-
4 lyžice -sezamového oleja
-
2 lyžice sezamových semienok
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj:
súkr.archív
Postup:
Najprv si očistite mäso a pripravte ho na marinovanie. Marinádu vytvoríte tak, že zmiešate olej s prelisovaným cesnakom, strúhaným zázvorom, medom a sójovou omáčkou. Do hotovej marinády naložte mäso minimálne na tri až štyri hodiny. Počas grilovania nezabudnite mäso potierať zvyšnou marinádou a posypať ho sezamovými semienkami.
Vyskúšajte aj tento recept:
Pstruh na grile s bylinkami a cuketou