Zeleninový šalát s brusnicami

Brusnice si väčšina z vás spája predovšetkým s brusnicovou omáčkou, ktorú dostanete v reštaurácii k divine, či k sviečkovej na smotane. Ale tieto červené bobuľky sú veľmi nápomocné pri rozličných zdravotných ťažkostiach. Takisto sa z nich dajú pripraviť aj zdravé jedlá.

Ingrediencie:

  • 3 lyžice olivového oleja

  • 2 lyžice vínneho octu

  • 1/2 lyžičky sladidla

  • soľ, mleté čierne korenie

  • 1 hlávka čakanky

  • 1 hlávka kučeravého šalátu

  • 1/2 hrnčeka sušených brusníc

  • 1/2 hrnčeka pražených pistácií

Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup:

V menšej miske zmiešame olej, ocot a sladidlo. Dochutíme soľou a korením. Čakanku umyjeme, pozdĺžne rozštvrtíme a rozoberieme na listy. Šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Vo väčšej mise zmiešame dresing s oboma druhmi šalátu. Pridáme brusnice a pražené pistácie. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Ihneď podávame.


Prečítajte si o brusniciach viac:

Brusnica - superpotravina, ktorá pomôže pri zápale močových ciest