Mrkvový koláč
 
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
- 
260 g mrkvy 
- 
160 g trstinového cukru 
- 
lyžica pomarančovej kôry 
- 
šťava z jedného citróna 
- 
150 g hladkej celozrnnej múky 
- 
150 g zmäknutého masla 
- 
1 lyžička prášku do pečiva 
- 
150 g mletých vlašských orechov 
- 
lyžička škorice 
- 
lyžička zázvoru 
- 
3 väčšie vajcia 
- 
lyžica práškového cukru 
- 
kávová lyžička vanilkovej esencie 
 
Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Postup:
- 
Najprv si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a pridáme žĺtka, citrónovú šťavu, pomarančovú kôru. 
- 
Zvlášť si zmiešame múku s práškom do pečiva, zázvorom a škoricou a pridáme k prvej zmesi. 
- 
Dosypeme mleté orechy a nastrúhanú mrkvu. Zľahka primiešame vyšľahané bielka. Nalejeme do formy s priemerom 24 cm. 
- 
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov (pečieme 45-50 minút). 
- 
Po upečení necháme vychladnúť . Medzitým si pripravíme krém, na ktorý vymiešame mascarpone s práškovým cukrom, vanilkovou esenciou a pridáme trochu pomarančovej kôry. Môžeme ešte dozdobiť posekanými vlašskými orechmi alebo mandľovými lupienkami. 
Vyskúšajte aj tento recept:
 
         
             
             
             
            