Veľkonočný mrkvový baranček

Máte už pre rodinu a šibačov napečené? Najlepšie aj nejaké zdravšie dobrotky? Ak ešte stále rozmýšľate nad tým, že by ste tento rok vyskúšali niečo nové, stavte na tohto veľkonočného mrkvového barančeka.
Veľkonočný mrkvový baranček

Naturhouse.sk | Zdroj: súkr.archív

Suroviny:

  • 300 g špaldovej múky

  • 4 stredné mrkvy nastrúhané najemno

  • ½ téglika kyslého mlieka

  • 2 vajcia

  • 3 lyžice kokosového oleja

  • 3 lyžice medu

  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov

  • nasekané mandle

  • sušené ovocie - hrozienka, brusnice, goji

  • soľ

  • šťava z čerstvého citróna

Postup:

Nastrúhanú mrkvu vyšľahajte s vajíčkami. Pridajte kyslé mlieko, kokosový olej a med a znovu vyšľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahajte, nakoniec pridajte mandle a sušené ovocie a vyšľahajte hladké cesto.

Formu na barančeka vymažte kokosovým olejom a vysypte špaldovou múkou. Cesto nalejte do formy a pečte na 180 ° C.

Vyskúšajte špajdľou, či je baranček hotový, podľa typu formy trvá pečenie 40 minút až hodinu a štvrť.


Vyskúšajte tiež:

Veľkonočné muffiny bez múky