Bravčová panenka s horčicou, paradajkovým pretlakom a zelerovými hranolkami

Možno vám znie bravčová panenka chutne, ale nie diétne. Záleží však, ako ju pripravíte a s čím ju podávate. V nasledujúcom recepte vás presvedčíme, že aj toto jedlo môže byť ľahšie a zdravšie.
Bravčová panenka s horčicou, paradajkovým pretlakom a zelerovými hranolkami

Zdroj: súkr.archív

Suroviny:

  • 600 g bravčovej panenky (môžete použiť aj kuracie alebo morčacie mäso)

  • plnotučná horčica

  • domáci paradajkový pretlak

  • cibuľa nakrájaná na kocky

  • sterilizovaný hrášok

  • zeler - buľva

  • korenie (napríklad čierne korenie, tymián, oregano, petržlenová vňať)

  • soľ

  • olivový olej

Postup:

Bravčovú panenku nakrájajte na medailóniky. Medailóniky potrite z jednej strany horčicou a domácim paradajkovým pretlakom. V panvici rozohrejte trochu olivového oleja a orestujte plátky zo strany, kde sú naložené v horčici a pretlaku. Medzitým potrite mäso horčicou a pretlakom z druhej strany, mäso z jednej strany orestujte, obráťte ho a restujte z druhej strany. Keď je panenka orestovaná, môžete ju servírovať napríklad so zelerovými hranolkami, čerstvou cibuľou, sterilizovaným hráškom a ľahkou verziou tatárskej omáčky.

Zeler ošúpte a nakrájajte na hranolky. Pripravte si v kastróle vodu a priveďte ju k varu, do vriacej vody vložte zelerové hranolky a nechajte ich cca 2 minúty variť. Vodu zlejte a k hranolkám pridajte trochu olivového oleja, korenie podľa chuti a premiešajte. Pečte na pečiacom papieri na 180 °C.


Pozrite si aj videorecept na bravčovú panenku s horčicou a pretlakom a videorecept na zelerové hranolky.


Vyskúšajte aj tento recept:

Fotorecept: zapekaná bravčova panenka s prosciuttom a šalviou v zemiakovej kaši