Marhule sú jedným z najbohatších prírodných zdrojov vitamínu A a beta-karoténu. Hrsť marhúľ poskytuje 100 % dennej odporúčanej dávky beta-karoténu a obsah karotenoidov len v troch marhuliach môže presiahnuť až 16 000 mikrogramov. Pripravte si z tohto zdravého ovocia takúto letnú pochúťku.
Naturhouse.sk | Zdroj:
súkr.archív
Ingrediencie:
Postup:
Marhule umyte a vykôstkujte. Nakrájajte ich na malé kúsky a nechajte zamraziť. Zmrznuté ovocie rozmixujte s pomarančovou šťavou a prípadne, vzhľadom na kyslosť šťavy, mierne oslaďte medom alebo kokosovým cukrom alebo stéviovým sladidlom. Pokvapkajte citrónom. Hotový sorbet podávajte ozdobený lístkami čerstvej mäty alebo medovky.
Vyskúšajte tiež:
Marhuľové knedle – Marillenknödel s marhuľovým kompótom