3 nápoje, ktoré vás pripravia na jar

Zima je už pomaly na odchode. Rozmýšľate ako "očistiť" svoje telo po zime, posilniť imunitu a doplniť energiu na jar? Máme pre vás drinky, ktoré vám pomôžu.

Fit žena pripravuje džús Zdroj foto: Shutterstock.com

Určite viete, že k detoxikácii organizmu, naštartovaniu metabolizmu či obnove imunity vám môžu pomôcť čerstvé ovocné a zeleninové šťavy. Šéfkuchári z Grand Hotela Kempinski High Tatras – Tomáš Tejbus a Jozef Breza si pre vás pripravili tri drinky, ktoré si môžete jednoducho pripraviť doma a dodajú vám vitamíny, vlákninu a antioxidanty. Okrem toho vás nabijú novou energiou a naštartujú vás do príjemného dňa.

1.Jarný detox a očista krvi

Jablko-kiwi-žerucha nápoj Zdroj foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Čo budeme potrebovať?

  • 1 plná hrsť čerstvej žeruchy
  • 2 jablká
  • 1 kiwi

Postup

Vložte ingrediencie do mixéra alebo odšťavovača a pripravte šťavu. Žerucha má veľmi intenzívnu chuť a arómu, a to aj napriek tomu, že neprodukuje veľa šťavy. Preto by nemal jej obsah v nápoji presahovať 1/6 hotového džúsu.

Žerucha, jablko a kiwi sú, podľa šéfkuchárov Tomáša Tejbusa a Jozefa Brezu, skvelou kombináciou pre cieľ detoxikovať organizmus. Žerucha je jednou z najliečivejších rastlín vhodných na prípravu štiav. Je vynikajúcim antioxidantom a čističom krvi.

2.Obnova imunity po tuhej zime

Ananás-biela kapusta nápoj Zdroj foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Čo budeme potrebovať?

  • ½ ananásu
  • ¼ hlávky bielej kapusty

Postup

Kapustu a ananás očistíme a rozmixujeme. Šťavu môžeme doplniť o kúsok čerstvého zázvoru a niekoľko lístkov čerstvej mäty. Nezabudnime, že každý druh kapusty prináša inú chuť a iné účinky na organizmus, no biela kapusta je najsladšia.

„Na obnovu imunity je vhodná kombinácia kapusty a ananásu. Kapustová šťava je silným antioxidantom, pomáha nadobúdať imunitu, očisťuje organizmus a chráni pred chorobami, vysvetľujú šéfkuchári.


Čítajte tiež:


3.Útok na nádchu a prechladnutie

Jablkovo-mrkvový nápoj Zdroj foto: Grand Hotel Kempinski High Tatras

Čo budeme potrebovať?

  • 2 jablká
  • 2 mrkvy

Postup

Ingrediencie očistíme a odšťavíme. Ak použijeme červené jablká, dosiahneme sladšiu chuť. Môžeme experimentovať s rôznymi odrodami jabĺk a tak vytvárať nové chuťové kombinácie. Nápoj dochutíme šťavou z polovice limetky a malým kúskom zázvoru.

Mrkva a jablko sú podľa odborníkov veľmi účinné pri podpore imunitného systému, zároveň z vášho organizmu odplavia škodlivé látky a zlepší sa tak stav vašej pleti.