Zapekané cestoviny s hubami

Parmezán je ľahko stráviteľný syr, ktorý obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín A a minerálne látky, ako vápnik, fosfor a zinok. Je zdravý, vyhľadávaný najmä diabetikmi. Tiež podporuje hojenie rán a ovplyvňuje rast a kvalitu vlasov. Ak dnes vyberáte syr siahnite po parmezáne.

Čo budeme potrebovať?

  • 4 vykostené kuracie stehna nakrájané na kocky
  • 350 g čerstvých húb (hliva, šampiňóny)
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 – 4 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • 250 ml smotany na varenie
  • 200 g strúhaného parmezánu
  • 400 g cestoviny

Postup

Cibuľku opražíme na oleji, pridáme cesnak, nakrájané huby a podusíme. Keď sú huby mäkké pridáme kuracie stehná, ktoré sme vopred opražili na oleji. Dochutíme - osolíme a okoreníme. Medzi tým si uvaríme cestoviny. Do mäsa a húb pridáme smotanu, privedieme do varu, prelejeme uvarené cestoviny a polovicu strúhaného parmezánu. Všetko dobre premiešame, preložíme do zapekacej misy. Posypeme zvyšným parmezánom, zapekáme pri teplote 180 °C asi 20 minút. Povrch môžeme ešte zľahka posypať nastrúhaným syrom a servírujeme.

**TIP do kuchyne:** Cestoviny vkladáme do osolenej vriacej vody. Keď začnú vrieť, znížime intenzitu varenia. Varíme ich pomaly za priebežného miešania. Olej nepridávame, cestoviny by potom nenasiakli do seba chuť omáčky. Zapekané cestoviny sú chutné aj bez mäsa.
- - - - - -

Tip na článok:

Prečítajte si prečo je zdravá hliva ustricová