Bylinkové maslo na grilovanie

Recept na bylinkové maslo

Potrebujeme:

  • veľkú kocka obyčajného masla
  • bylinkovú soľ
  • za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • za hrsť čerstvého kôpru
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • alobal na zabalenie

Postup:

Maslo si urobte deň dopredu, hodí sa na grilovanie rýb aj ostatného mäsa - cesnakové maslo je naozaj fantastické, urobte ho viac slané, aby lepšie chutilo piť.

  • V miske nechajte úplne zmäknúť maslo,
  • nasekajte umyté a osušené bylinky, očistite 5-6 strúčikov cesnaku,
  • do masla pridajte petržlenovú vňať, kôpor, pretlačte cesnak, dobre osoľte,
  • dajte do alobalu, vyformujte pomocou neho valček, zabaľte a dajte na 45 minút do mrazničky alebo ak chystáte maslo deň vopred, stačí do chladničky,
  • potom z neho budete krájať kolieska, ktoré budete dávať rovno na mäso na grile.

S rybami grilovanými na uhlí chutí fantasticky!