Mesiac uvedomenia si stresu

Apríl je mesiac uvedomenia si stresu. Dnešná hektická doba práve neprispieva k nasej psychickej pohode. Preto sme pre vás pripravili „balíček opatrení“ :) Prečítajte si ako zdravo zvládnuť stres a dozviete sa, že bozkávanie a sex ho pomáha znižovať.
**Ako zdravo zvládnuť stres**
[[
](sz/content/676-29711/ako-zdravo-zvladnut-stres.html)
[Ako zdravo zvládnuť stres](sz/content/676-29711/ako-zdravo-zvladnut-stres.html)
Stres v akejkoľvek podobe pozná každý, je súčasťou nášho života. Stres je odpoveď organizmu na akúkoľvek nadmernú záťaž (príjemnú aj nepríjemnú), ktorá sa naň kladie. „Keď sa človek ocitne v strese, celý organizmus sa nasmeruje, aby sa so stresom nejako vyrovnal a prispôsobil sa mu,“ vysvetľuje PaedDr. Vanda Kráľovská z Úradu verejného zdravotníctva.
**Bozkávanie znižuje stres – spojte dnes príjemné s užitočným!**
[[
](https://www.zdravie.sk/sz/content/674-30300/bozkavanie-znizuje-stres-spojte-dnes-prijemne-s-uzitocnym.html)
[Bozkávanie znižuje stres – spojte dnes príjemné s užitočným!](https://www.zdravie.sk/sz/content/674-30300/bozkavanie-znizuje-stres-spojte-dnes-prijemne-s-uzitocnym.html)
Stačí úsmev a vrúcny bozk. Okrem radosti pre milovaného človeka, urobíme niečo aj pre svoje zdravie. Bozk je totiž zdraviu všeobecne veľmi prospešný. Omladzuje, znižuje stres, pozitívne vplýva na zubnú sklovinu, ba dokonca aj omladzuje...
**Ako vplýva pravidelný sex na zdravie?**
[[
](sz/content/753-41894/ako-vplyva-pravidelny-sex-na-zdravie.html)
[Ako vplýva pravidelný sex na zdravie?](sz/content/753-41894/ako-vplyva-pravidelny-sex-na-zdravie.html)
Pravidelný sex vplýva na zdravie pozitívne. Utužuje vzťah a odbúrava stres. Samozrejme iba za predpokladu, že obom partnerom spôsob a frekvencia sexu vyhovuje. V opačnom prípade môže sex pôsobiť stresujúco.