Poznáme 9 krokov, s ktorými zaručene omladnete!

Trápi vás zvädnutá pleť na tvári, kruhy pod očami a máte pocit, že ste za posledné týždne zostarli snáď aj o desať rokov? Stačia vám dva týždne, dodržiavanie týchto pravidiel a výsledok pozitívne prekvapí nielen vás.

Možno ste už niekedy premýšľali nad tým, aký zákrok by vám mohol pomôcť vrátiť späť vašu mladosť. Kým však navštívite ambulanciu dermatovenerológa, prečítajte si našich deväť pravidiel, ako omladnúť aj bez využitia jeho služieb. Verte, že je to jednoduché, no najmä prirodzené. Navyše, dlhodobým dodržiavaním týchto pravidiel nielen omladnete, ale budete žiť zdravšie a dlhšie. Stačia vám dva týždne a výsledok pozitívne prekvapí nielen vás. 

Prečítajte si aj:

Za vráskami hľadajte najmä oslabenú funkciu obličiek
 

1. Schudnite alebo priberte

Každému pristane niečo iné. Ak máte nejaké to kilo navyše, skúste sa ho zbaviť. Už stratu piatich kilogramov si všimnete nielen vy, ale aj vaše okolie. Vaša postava získa dievčenskejšie kontúry, telo sa zbaví škodlivín. Ak ste naopak príliš štíhli, skúste sa zamyslieť nad svojou životosprávou. Prepadnuté líca a kostnaté telo z veku rozhodne neuberú. Aj vy porozmýšľajte nad návštevou odborníka na výživu a začnite cvičiť pod dohľadom skúseného trénera.
 

2. Vyhnite sa alkoholu

Jeden pohárik kvalitného alkoholu denne – to je maximum, ktorého by ste sa mali držať. Už tri poháre alkoholu totiž poškodzujú organizmus, znižujú imunitu a zvyšujú riziko niektorých druhov rakoviny.  Zlá imunita sa často prejavuje rôznymi kožnými problémami a tie rozhodne našej kráse neprospievajú. Rovnako ako kruhy pod očami, či fľakatá pleť. Najlepšie urobíte, ak sa alkoholu vyhnete úplne.
 

3. Naučte sa zvládať stres

Stresu sa nedá celkom vyhnúť, no rozhodne sa ho treba naučiť lepšie zvládať. Rakúski výskumníci nedávno uviedli, že dlhodobé napätie poškodzuje našu DNA priamo v bunkách tým, že urýchľuje skracovanie telomér a tým negatívne vplýva aj na našu mladosť. Skúste praktizovať jogu, doprajte si dlhé prechádzky v príjemnej spoločnosti, horúci kúpeľ, počúvajte hudbu alebo čítajte. 
 

4. Stretávajte sa s príjemnými ľuďmi

Pekné chvíle strávené v príjemnej spoločnosti majú významný vplyv aj na naše zdravie a mladosť. Veď úsmev je ten najlepší facelifting. Nehovoriac o tom, že smiech pôsobí aj ako prevencia srdcovocievnych chorôb
 

5. Pravidelne sa hýbte

Pohyb je veľmi dôležitý pre naše zdravie, mladosť, ale aj psychickú rovnováhu. Venujte sa mu pravidelne. Podľa kanadských vedcov výrazne spomalíte starnutie, ak si doprajete trikrát týždenne kardio cvičenie a k tomu dvakrát týždenne nejaký silový šport.
  

6. Skončite s cigaretami

Vedeli ste, že už jedna cigareta denne môže skrátiť život aj o 15 rokov? Jedna cigareta denne rovnako urýchľuje proces starnutia pokožky. Ak fajčíte pravidelne, skúste s tým prestať. Už po pár dňoch na sebe uvidíte prvé pozitívne zmeny – vaša pleť bude krajšia, sviežejšia a vypnutejšia.
 

7. Lepší spánok

Spať menej ako šesť hodín denne je pre váš organizmus priam katastrofou. Ideálny spánok pre zdravie a krásu by mal trvať aspoň osem hodín. Skúste týždeň dodržiavať osemhodinový spánok denne a uvidíte, ako sa zlepší vaša pleť. Kvalitný spánok tiež pôsobí proti obezite.
 

8. Doprajte si sex

Sex je balzamom nielen pre váš partnerský život, ale aj pre dušu, zdravie a mladosť. Pravidelný sex potláča stres a depresie, posilňuje imunitný systém a znižuje krvný tlak. No rovnako dobre pôsobí aj na omladenie. Sex aspoň štyrikrát týždenne je skvelý aj ako pohybová aktivita a udržuje naše telo štíhle a pevné. Navyše prekrvenie pokožky pri sexe zlepšuje jej pružnosť a eliminuje vrásky. 
 

9. Stredomorie na tanieri

Viaceré výskumy dokázali, že mediteránska strava patrí k tým najzdravším na svete. Niet divu, že ľudia pochádzajúci a žijúci v oblasti Stredomoria sa dožívajú vyššieho veku. Mediteránska kuchyňa však má blahodarné účinky aj na našu pleť a vlasy. Jedzte veľa zeleniny, ovocia, rýb a celozrnných výrobkov a nezabúdajte na kvalitný olivový olej.


Nezabudnite si prečítať:

Sú vrásky prirodzené?