Má 78 a stále na sebe maká!

Možno i vy často vzdycháte nad tým, ako nevládzete, máte toho veľa. Nostalgicky sa vraciate do vašich mladých čias a hádžete sa do "starého železa". No priznajme si, nie sú to niekedy len výhovorky? Nasledujúci príklad vás presvedčí, že ak sa chce, dá sa naozaj všetko!

Ernestine Shepherdová sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov ako najstaršia bodybuilderka na svete. Hoci má už vek, kedy si iní užívajú sladké ničnerobenie a dôchodok, ona je aj vo veku 78 rokov aktívnejšia než mnoho podstatne mladších žien. Posilňuje, behá, medituje, trénuje a ešte mnoho iného.Tehličky na bruchu, jej mladistvý vzhľad a životný elán vás presvedčia, že vek je niekedy naozaj len číslo.

Pevná disciplína

Jej prípad potvrdzuje pravidlo, že nikdy nie je neskoro. Ona sama zmenila životný štýl a začala cvičiť až po 50-tke. A odvtedy sa toho drží.

Znie to neuveriteľne, ale každé ráno dokáže vstať o 3, aby mohla meditovať. Po skvelom naladení sa na celý deň prichádza rad na pravidelná bežecká 16-tka. Potom pokračuje do posilňovne, kde svojim svalom dá riadne zabrať. Drina sa jej vypláca, pretože sa stále zúčastňuje fitness súťaží a 2 aj vyhrala. Okrem toho absolvovala niekoľko maratónov. Vyzerá to tak, že táto žena nikde nevidí prekážky.

Hecnite sa i vy!

Ako sa motivovať k cvičeniu a správnemu stravovaniu?

Aký je zmysel?

Každý, kto športuje vám povie, že to nie je len o fyzickej drine, ide tu o viac... Rovnako Ernestine tvrdí, že šport jej umožňuje prekonávať samu seba a svoje možnosti. Vek sa pre ňu stáva len obyčajným číslom. Dôležitejšie je to, ako sa človek cíti. Tiež skutočnosť, že má niečo, čo ho baví a napĺňa. Človek by mal mať stále pred sebou nejaké méty, ktoré si predsavzal prekonať. Treba sa posúvať stále ďalej, nestáť na mieste. Veď žijeme len raz, tak nech to stojí za to.

Inšpirujte sa:

Aktívna a šťastná staroba

Jedálniček je dôležitý

Cvičeniu je potrebné prispôsobiť aj stravu. Chýbať by nemali hlavne potraviny bohaté na bielkoviny a sacharidy. Tie vám dodajú najviac energie a postarajú sa o rýchlejšie rysovanie svalov.

Taktiež by ste sem mali zahrnúť i veľa ovocia a zeleniny, ktoré dodajú telu vitamíny. Tie sa potom postarajú o dobrú imunitu a správne fungovanie organizmu. Rovnako i Ernestine sa tým riadi, jedáva kuracie prsia s tmavou ryžou a zeleninu, ktoré splachuje surovými vaječnými bielkami 3-krát denne.

No podľa jej o 20 rokov mladšieho manžela má jej výborný výzor i nevýhody, vraj často od nej musí odháňať nápadníkov.

Ernestine Shepherd okrem cvičenia vedie i hodiny fitness, kde pomáha všetkým vekovým kategóriám dostať sa do formy. Pre mnohých je jej osobnosť veľkou inšpiráciou a niet sa čomu čudovať.

Jej osobným idolom nie je nik iný ako svalovec Silvester Stalone. A napriek vysokému veku je odhodlaná vo svojom aktívnom živote pokračovať, pretože je presvedčená, že treba žiť kvalitne a aktívne, dokiaľ je to možné.

Zdroj videa:YouTube


Buďte aktívni aj v bláznivom apríli. Ponúkame vám niekoľko tipov na zaujímavé podujatia po celom Slovensku, ktoré sa oplatí navštíviť:

[16 podujatí v Ružomberku, ktoré vás môžu osloviť](http://ruzomberok.dnes24.sk/co-zaujimave-sa-u-nas-chysta-v-aprili-16-podujati-v-ruzomberku-ktore-vas-mozu-oslovit-201400?utm_source=Vyberte spôsob akým sa odkaz bude šíriť&utm_medium=zdravie.sk)

[Najbližšie akcie v Poprade, na ktoré sa oplatí skočiť](http://poprad.dnes24.sk/co-zaujimave-sa-u-nas-chysta-10-podujati-v-poprade-na-ktore-sa-v-aprili-oplati-skocit-201231?utm_source=Vyberte spôsob akým sa odkaz bude šíriť&utm_medium=zdravie.sk)

[Prehľad akcií v Spišskej Novej Vsi](http://spisska.dnes24.sk/co-zaujimave-sa-u-nas-chysta-70-podujati-v-spisskej-na-ktore-sa-v-aprili-oplati-skocit-201090?utm_source=Vyberte spôsob akým sa odkaz bude šíriť&utm_medium=zdravie.sk)

[10 zaujímavých aprílových podujatí v Rožňave](http://roznava.dnes24.sk/co-zaujimave-sa-u-nas-chysta-10-podujati-v-roznave-na-ktore-sa-v-aprili-oplati-skocit-201439?utm_source=Vyberte spôsob akým sa odkaz bude šíriť&utm_medium=zdravie.sk)

[Čo nového sa chystá v apríli vo Zvolene?](http://zvolen.dnes24.sk/co-zaujimave-sa-u-nas-chysta-v-aprili-10-podujati-vo-zvolene-na-ktore-sa-oplati-skocit-201140?utm_source=Vyberte spôsob akým sa odkaz bude šíriť&utm_medium=zdravie.sk)

[Kam sa oplatí vybehnúť v Zlatých Moravciach?](http://moravce.dnes24.sk/co-zaujimave-sa-chysta-v-aprili-10-podujati-v-moravciach-na-ktore-sa-oplati-skocit-201203?utm_source=Vyberte spôsob akým sa odkaz bude šíriť&utm_medium=zdravie.sk)