Ako obstáli slovenské pôrodnice v roku 2014?

Tlačová správa
Projekt Sprievodca pôrodnicami ukončil svoj štvrtý ročník. Ako hodnotili svoje pôrodnice slovenské mamičky, ktoré rodili v roku 2014?
Zdroj foto: Shutterstock.com
Vďaka **3418 hodnoteniam mamičiek** na portáli [**www.sprievodca-porodnicami.sk**](http://www.sprievodcaporodnicami.sk/) môžeme opäť zostaviť **rebríček spokojnosti žien so slovenskými pôrodnicami**. Od februára 2011, kedy projekt zahájil svoj prvý ročník, sa doň zapojilo a ohodnotilo svoje skúsenosti s pôrodnicou bezmála **15 000 mamičiek**.

V roku 2014 mala stránka projektu www.sprievodca-porodnicami.sk 141 000 návštev a 320 000 zobrazení. Pri odhadovanom počte 55 000 pôrodov za rok 2014 sa ukazuje, že sa projekt stal relevantným zdrojom informácií pri výbere pôrodnice.

Snahou Sprievodcu pôrodnicami je poskytnúť mamičkám priestor, kde nájdu komplexné informácie o slovenských pôrodniciach.

Na jednom mieste, na projektovej stránke www.sprievodca-pôrodnicami.sk je možné

  • získať kompletné informácie o každej slovenskej pôrodnici,
  • porovnať rebríčky pôrodníc z predchádzajúcich rokov projektu,
  • vyhľadať podrobnosti k hodnoteniam inými mamičkami,
  • prípadne vyjadriť do dotazníka vlastnú skúsenosť s pôrodom v aktuálnom roku.

Cieľom projektu je tiež pomenovávať najpálčivejšie problémy v starostlivosti o tehotnú ženu ale aj pozitívne motivovať pôrodnice a oceniť tých, ktorí sa snažia svoje služby neustále zlepšovať a prispôsobovať potrebám žien a ich novorodencov.